Ακούστε το άκρως ψυχεδελικό και ακυκλοφόρητο τραγούδι του Prince

prince Chelsea Lauren
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Το «Cosmic Day» συμπεριλαμβάνεται στην επικών διαστάσεων επανέκδοση του «Sign O’ the Times» που κυκλοφορεί στις 25 Σεπτεμβρίου.

Μετά τον ξαφνικό θάνατο του Prince το 2016, βρέθηκε ένα πραγματικό θησαυροφυλάκιο ανέκδοτης μουσικής στο σπίτι του εμβληματικού καλλιτέχνη στο Paisley Park. Αφού ξεκαθαρίστηκε το ιδιοκτησιακό καθεστώς της μουσικής, οι κληρονόμοι του Prince έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν σταδιακά πολλά από τα σπάνια και ανέκδοτα τραγούδια.

Το box set της επερχόμενης επανέκδοσης του κλασικού «Sign O’ The Times» που πρωτοκυκλοφόρησε το 1987 θα περιλαμβάνει 63 ανέκδοτα τραγούδια, ολόκληρη την συναυλία που έδωσε στο Paisley Park την παραμονή της πρωτοχρονιάς το 1987, ένα βιβλίο 120 σελίδων με χειρόγραφους στίχους, φωτογραφίες και σημειώσεις από φίλους και συνεργάτες του, όπως τους Dave Chappelle, Lenny Kravitz και Susan Rogers.

Ένα από το πολλά ακυκλοφόρητα τραγούδια της επανέκδοσης είναι το «Cosmic Day», το οποίο είχε ηχογραφηθεί στο Sunset Sound τον Νοέμβριο του 1986 με τους Susan Rogers και Coke Jonhson στον ήχο. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, το συγκεκριμένο τραγούδι αποτελεί «την σπουδαιότερη ηχογράφηση» του box set, με τον Prince να δίνει μια από τις πιο ψυχεδελικές ερμηνείες του με την «Camille» περσόνα του που χαρακτηρίζεται από ψηλά και ανδρόγυνα φωνητικά.

Παράλληλα όμως με την πλουσιοπάροχη επανέκδοση του «Sign O’ The Times», η Third Man Records του Jack White θα κυκλοφορήσει ένα συνοδευτικό box set με τα τέσσερα εφτάιντσα singles του άλμπουμ, τα δύο promo singles της Warner Brothers και δύο εκτελέσεις του ακυκλοφόρητου «Witness 4 the Prosecution».

Η επανέκδοση του «Sign O’ The Times» αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 25 Σεπτεμβρίου και η προπώληση έχει ξεκινήσει μέσω του επίσημου online καταστήματος του Prince. Το συνοδευτικό box set της Third Man που κυκλοφορεί στις 14 Αυγούστου είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία και περιορισμένο σε 1.987 κόπιες.

Ακούστε το «Cosmic Day» του Prince