Πρεμιέρα για την εκπομπή ψυχικής υγείας της Lily Cornell Silver

lily-cornell-silver Jovelle Tamayo
ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Η κόρη του frontman των Soundgarden μίλησε ανοιχτά για τον πατέρα της, τα προβλήματα άγχους στη ζωή της και την νέα εκπομπή της στο Instagram.

Η Lily Cornell Silver, κόρη του Chris Cornell, ξεκίνησε πρόσφατα την εβδομαδιαία online εκπομπή «Mind Wide Open» όπου συζητά θέματα ψυχικής υγείας με επαγγελματίες θεραπευτές, διασημότητες και μουσικούς. Όπως αποκάλυψε σε μια νέα συνέντευξη που παραχώρησε στο Rolling Stone, ιδέα της εκπομπής προέκυψε στα τέλη Απριλίου, κατά την διάρκεια του lockdown.

«Δυσκολευόμουν γιατί ήταν την εποχή της πρώτης επετείου από τον θάνατο του πατέρα μου και ήταν κάποιος που πραγματικά με καταλάβαινε, μοιραζόταν και ενδιαφερόταν για τα θέματα ψυχικής υγείας μου. Δημιούργησα την σειρά για να τον τιμήσω επειδή ήξερα πως θα ήταν περήφανος για την έκθεση μου» δήλωσε η Cornell Silver.

Το «Mind Wide Open» έκανε πρεμιέρα στο IGTV στις 20 Ιουλίου – ανήμερα των 56ων γενεθλίων του Chris Cornell – με καλεσμένη την Dr. Laura van Dernoot Lipsky, ιδρύτρια του Trauma Stewardship Institute και συγγραφέας πολλών βιβλίων για τα τραύματα.

Στην αρχή του επεισοδίου, η Cornell Silver τόνισε πως στόχος της να αποενοχοποιηθεί η ψυχική υγεία και να ξεκινήσει μια ευρύτερη, ανοιχτή συζήτηση για την ψυχική υγεία. Σε επεισόδια της εκπομπής έχουν εμφανιστεί επίσης ο Dr. Marc Brackett, ιδρυτής του Κέντρου Συναισθηματικής Νοημοσύνης στο πανεπιστήμιο του Γέιλ, αλλά και ο αστέρας του TikTok, Sir Carter.

REX/Shutterstock / Joe Papeo

Όπως εξήγησε η Cornell Silver, από μικρή ηλικία έπασχε από άγχος και ο πατέρας ήταν καταλυτικός ώστε να μπορέσει να αποδεχτεί και να διαχειριστεί τα προβλήματα της. «Πάντοτε μου έλεγε πως πρέπει να αντιμετωπίζεις [το άγχος σου] με ειλικρίνεια και είναι κάτι το οποίο τον ταλαιπώρησε όλη του τη ζωή» δήλωσε η κόρη του Chris Cornell, συμπληρώνοντας πως οι ανοιχτές και ειλικρινείς συζητήσεις, αποτελούν ένα είδος θεραπείας.

Shutterstock / Chelsea Lauren

«Κάτι το οποίο μου έλεγε και με έκανε να γελάω ήταν πως “οι χαζοί άνθρωποι δεν έχουν άγχος: το γεγονός ότι ανησυχείς για το αποτέλεσμα και σκέφτεσαι όλες τις πιθανές επιλογές και ανησυχείς για όλα όσα μπορεί να πάνε στραβά, είναι επειδή είσαι έξυπνη και επειδή το μυαλό σου δουλεύει πολύ γρήγορα. Παρόλο που είναι χάλια και μπορεί να νιώθει σαν βάρος, θα το αξιοποιήσεις και θα βρεις τρόπους για να το χρησιμοποιήσεις έτσι ώστε να βοηθήσεις τον εαυτό σου και άλλους”. Ήταν κάτι το οποίο σίγουρα μου έδινε κουράγιο» τόνισε η Cornell.