Φιλοζωικές αντιδράσεις για το «WAP» των Cardi B και Megan Thee Stallion

cardi-b-megan-thee-stallion
ΤΡΙΤΗ, 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

«Η εκμετάλλευση των ζώων δεν είναι Okurrr» δήλωσε η PETA σχετικά με το βιντεοκλίπ της νέας συνεργασίας των δυο ράπερ.

Η Cardi B και η Megan Thee Stallion επέστρεψαν με το νέο single «WAP» την περασμένη Παρασκευή και μαζί με το νέο τραγούδι οι δύο Αμερικανίδες ράπερ έδωσαν στην δημοσιότητα ένα βιντεοκλίπ στο οποίο εμφανίζονται πολλά εξωτικά ζώα, όπως φίδια, τίγρεις και λεοπαρδάλεις.

Δείτε το βιντεοκλίπ του «WAP»

YouTube

Δεν είναι ξεκάθαρο εάν τα ζώα ήταν στο σετ με τις δύο τραγουδίστριες ή εάν προστέθηκαν στο βιντεοκλίπ ψηφιακά στο στάδιο του post-production. Με αφορμή όμως το «WAP», η φιλοζωική οργάνωση PETA έβγαλε μια ανακοίνωση καταγγέλλοντας την χρήση ζώων σε μουσικά βίντεο.

YouTube

«Εάν το “Tiger King” μας δίδαξε κάτι είναι πως οι τίγρεις και άλλα άγρια ζώα κακοποιούνται για μουσικά βίντεο, selfies και περίεργους επισκέπτες ζωολογικών κήπων. Οπότε εάν χρησιμοποιήθηκαν αληθινά ζώα αντί ειδικών εφέ από υπολογιστή, το μήνυμα που στέλνει είναι πως η εκμετάλλευση των ζώων είναι Okurrr – και δεν είναι» αναφέρει η ανακοίνωση.

YouTube

Κλείνοντας, η PETA συμπληρώνει πως εάν οι Cardi B και Megan Thee Stallion ενδιαφέρονται πραγματικά για την απελευθέρωση των ζώων δεν θα χρησιμοποιούσαν μεγάλα αιλουροειδή ως props στο βιντεοκλίπ του».