Beck και NASA μας ταξιδεύουν στα άστρα

beck Mikai Karl
ΠΕΜΠΤΗ, 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Το νέο visual album «Hyperspace: A.I. Exploration» συνδυάζει μουσική, βίντεο και τεχνητή νοημοσύνη.

Τον περασμένο Νοέμβριο ο Beck κυκλοφόρησε το 14ο άλμπουμ του με τίτλο «Hyperspace» και με την βοήθεια επιστημόνων του NASA Jet Propulsion Laboratory και των σκηνοθετών Osk δημιούργησε μια visual εκδοχή του δίσκου, το «Hyperspace: A.I. Exploration», συνδυάζοντας κατά έναν μοναδικό τρόπο μουσική, δεδομένα, βίντεο και τεχνητή νοημοσύνη.

Όπως εξηγεί ο Beck στις επίσημες ανακοινώσεις, τα visuals δημιουργήθηκαν με στόχο να απαντηθεί το ερώτημα, πώς φαντάζεται η τεχνητή νοημοσύνη το σύμπαν. Χρησιμοποιώντας ειδικά προγράμματα μηχανικής εκμάθησης και αξιοποιώντας το πλούσιο αρχείο της NASA, το Hyperspace A.I. άρχισε να δημιουργεί τις δικές του εικόνες του σύμπαντος μας.

Στην ειδική σελίδα που έχει δημιουργηθεί για το «Hyperspace A.I Exploration», κάθε ένα από τα τραγούδια του Beck αντιστοιχεί σε ένα ουράνιο σώμα και μια ιστορική αποστολή της NASA, επιτρέποντας έτσι στους χρήστες να εξερευνήσουν το διάστημα μετά μουσικής.

Μαζί με το visual άλμπουμ, ο Beck ανακοίνωσε επίσης την κυκλοφορία μιας νέας έκδοσης βινυλίου του «Hyperspace» που θα γίνει διαθέσιμη στις 4 Δεκεμβρίου. Το «Hyperspace (2020)», όπως τιτλοφορείται η νέα έκδοση, θα περιλαμβάνει δύο ακυκλοφόρητα τραγούδια και remixes, νέο ολογραφικό εξώφυλλο και ένα 24σέλιδο booklet με εικόνες από το Hyperspace A.I. και δεδομένα της NASA για κάθε τραγούδι.

Απολαύστε το «Hyperspace: A.I. Exploration» του Beck