Game of Thrones: για ανυπόμονους αναγνώστες

game-of-thrones-gia-anupomonous-anagnostes

πηγή: http://en.wikipedia.org

ΔΕΥΤΕΡΑ, 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

Η σειρά "Game of Thrones", δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ας γνωρίσουμε ωστόσο και τα βιβλία στα οποία βασίστηκε η επιτυχημένη σειρά και που έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Anubis.

Ο Τζορτζ Ρέιμοντ Ρίτσαρντ Μάρτιν, ο συγγραφέας των μπεστ σέλερ μυθιστορημάτων στα οποία βασίζεται η τηλεοπτική σειρά «Game of thrones», βρίσκεται εδώ και χρόνια στον «θρόνο» της λογοτεχνίας του φανταστικού. Το ελληνικό αναγνωστικό κοινό γνώρισε το περίφημο έπος του «Το τραγούδι της φωτιάς και του πάγου», ήδη από το 2004, όταν κυκλοφόρησε το πρώτο μέρος.

Με αφορμή την έλευση του «Game of thrones» και στην ελληνική τηλεόραση, αξίζει να θυμηθούμε το πρώτο μυθιστόρημα της σειράς που κυκλοφορεί σε ανανεωμένη, επίτομη έκδοση από τις εκδ. Anubis. Από τον ίδιο εκδοτικό οίκο είναι διαθέσιμα και τα υπόλοιπα βιβλία της ιστορίας που καθήλωσε χιλιάδες αναγνώστες αλλά και θεατές της σειράς-φαινόμενο του ΗΒΟ.

Η περίληψη του βιβλίου έχει ως εξής: «Ο Αρχοντας Ένταρντ Σταρκ εγκαταλείπει την αρχαία έδρα του οίκου του και ταξιδεύει στο νότο για να αναλάβει το αξίωμα που θα τον αναδείξει στον δεύτερο ισχυρότερο άνθρωπο του βασιλείου. Σκοπός του είναι να εξιχνιάσει το μυστηριώδη θάνατο του φίλου και προκατόχου του και να αποκαλύψει τη συνωμοσία εναντίον του θρόνου.

Σε έναν κόσμο όπου οι χειμώνες διαρκούν δεκαετίες ολόκληρες, βασιλείς και βασίλισσες, ιππότες και μάγοι, ευγενείς και δολοφόνοι, βρίσκονται αντιμέτωποι σ' ένα θανατερό παιχνίδι... το Παιχνίδι του Στέμματος».

Πληροφορίες: «Το παιχνίδι του στέμματος» (Το τραγούδι της φωτιάς και του πάγου-βιβλίο 1) του Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν, μετάφραση: Παρασκευή Σαρμπάνη, εκδ. Anubis.