Η Taylor Swift δώρισε 23.000 λίρες σε φοιτήτρια μαθηματικών

taylor-swift Kathy Hutchins
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Χάρη στην δωρεά της Αμερικανίδας pop star, η 18χρονη Vitoria Mario θα έχει την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσει στην Μεγάλη Βρετανία.

Μια φοιτήτρια από την Πορτογαλία θα καταφέρει να εκπληρώσει το όνειρο της να γίνει μαθηματικός χάρη στην γενναιοδωρία Taylor Swift, η οποία έκανε μια δωρεά 23.373 λιρών ώστε να μπορέσει να φοιτήσει σε βρετανικό πανεπιστήμιο.

Η Vitoria Mario ζει στην Μεγάλη Βρετανία τα τελευταία τέσσερα χρόνια, όμως δεν πληροί τις προϋποθέσεις για κρατική επιχορήγηση και η οικογένεια της στην Πορτογαλία δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να στηρίξει τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο του Γουόργουικ. Έτσι λοιπόν η Mario, η οποία είχε αριστεύσει στις εξετάσεις της, στράφηκε στο GoFundMe, αναζητώντας 24.000 για τα έξοδα διαμονής, 3.000 για τον απαραίτητο εξοπλισμό και 13.000 για έξοδα διαβίωσης.

«Αν και η ιστορία μου δεν είναι μοναδική, το όνειρο μου να γίνω μαθηματικός δεν είναι μόνο μια ευκαιρία στην κοινωνική κινητικότητα για την οικογένειά μου και εμένα, αλλά για να εμπνεύσω άτομα που έχουν βρεθεί σε παρόμοιες θέσεις όπου επιδιώκουν να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να αγωνιστούν για τους όνειρα παρά τις ανισότητες φύλου/φυλής, τα θέματα μετανάστευσης και τα οικονομικά εμπόδια» έγραψε η Mario στο GoFundMe.

«Vitoria, είδα την ιστορία σου online και με ενέπνευσε τόσο πολύ η θέληση και αφοσίωση σου να πραγματοποιήσεις τα όνειρα σου. Θέλω να σου δωρίσω το υπόλοιπο που χρειάζεσαι για τον στόχο σου. Καλή τύχη με όλα όσα κάνεις! Με αγάπη, Taylor» έγραψε η Taylor Swift για την δωρεά των 23.373 λιρών που έκανε στο GoFundMe της Mario.

Shutterstock

Σε δηλώσεις της στο Press Association η 18χρονη Mario δήλωσε κατενθουσιασμένη, αφού η δωρεά της Αμερικανίδας  τραγουδίστριας θα της επιτρέψει να εκπληρώσει το όνειρο της. «Νιώθω πως σε ορισμένα σημεία ανησυχούσα πάρα πολύ για τα λεφτά, τι πρέπει να κάνω, εάν θα πρέπει να βρω δουλειά και τώρα θα μπορώ απλά να κάνω περισσότερα μαθηματικά, να προετοιμαστώ για το πανεπιστήμιο, ώστε να είναι πραγματικά έτοιμη όταν ξεκινήσει» σχολίασε η Mario.