Έρχεται το πρώτο άλμπουμ των Queen με τον Adam Lambert

adam-lambert-queen
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Ο live δίσκος συγκεντρώνει πολλά highlights από τις περιοδείες των τελευταίων ετών και αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο.

Μετά από μια σειρά αινιγματικών αναρτήσεων στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, οι Queen ανακοίνωσαν πως θα κυκλοφορήσουν ένα live άλμπουμ με τον Adam Lambert στα φωνητικά. Η προπώληση του «Queen + Adam Lambert Live Around The World» έχει ήδη ξεκινήσει και το άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 2 Οκτωβρίου μέσω της EMI.

Οι Queen είχαν σχεδιάσει μια μεγάλη ευρωπαϊκή και βρετανική περιοδεία για το φετινό καλοκαίρι, η οποία όμως αναβλήθηκε για το 2021 λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Μετά την ακύρωση των φετινών εμφανίσεων τους, οι Queen μοιράστηκαν ένα highlight των ζωντανών εμφανίσεων τους από πρόσφατες περιοδείες, το οποίο τους ενέπνευσε να δημιουργήσουν ένα ξεχωριστό live άλμπουμ.

«Δεν είχαμε δει εκείνα τα βίντεο, πάντα ήμασταν απασχολημένοι με τις περιοδείες. Δεν γνωρίζαμε πόσο καλά ακούγεται το συγκρότημα. Σκεφτήκαμε λοιπόν πως ίσως μπορούμε να φτιάξουμε ένα live άλμπουμ με τις καλύτερες στιγμές από τις συναυλίες που έχουμε κάνει τα τελευταία οχτώ χρόνια με τον Adam Lambert» δήλωσε ο Roger Taylor.

Shutterstock

«Καθώς όλοι αντιμετωπίζουμε την πρόκληση δημιουργίας ζωντανών εμφανίσεων σε έναν κόσμο που κυριαρχείται από έναν φοβερά εχθρικό ιό, ήταν η τέλεια στιγμή για εμάς να δημιουργήσουμε μια συλλογή από επιλεγμένα ζωντανά στιγμιότυπα των συναυλιών των Queen τα τελευταία εφτά χρόνια με τον αδερφό μας Adam Lambert» συμπλήρωσε ο Brian May.

Ο κιθαρίστας εξήγησε πως το ζωντανό άλμπουμ κορυφώνεται με την πρόσφατη εμφάνιση των Queen στην Αυστραλία, στα πλαίσια φιλανθρωπικής συναυλίας στήριξης των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Για την συγκεκριμένη εμφάνιση τους, οι Queen έπαιξαν ξανά το σετ του Live Aid, με τον May να σχολιάζει πως ήταν «μια ιστορική στιγμή για έναν σπουδαίο αγώνα».