Οι σημειώσεις του Isaac Newton στο online μουσείο της Google

isaac-newton
ΤΡΙΤΗ, 01 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Η πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη του Κέιμπριτζ συνεργάζεται με τον τεχνολογικό κολοσσό για την ελεύθερη πρόσβαση στην τέχνη και τον πολιτισμό.

Ένα σημειωματάριο του Isaac Newton και πολλοί άλλοι ιστορικοί «θησαυροί» έχουν ανέβει σε ένα δωρεάν διαδικτυακό μουσείο. Η βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ σε συνεργασία με τον Λευκό Οίκο, την Βρετανική Βιβλιοθήκη και πολλούς άλλους οργανισμούς έχουν μοιραστεί πολλές εικόνες υψηλής ευκρίνειας στο Arts & Culture της Google.

Οι επισκέπτες του διαδικτυακού μουσείου θα έχουν έτσι την δυνατότητα να εξετάσουν με μεγάλη λεπτομέρεια τα μοναδικά εκθέματα και να μάθουν πολλά για την ιστορία τους από την άνεση του σπιτιού τους.

Google

«Με λιγότερο κόσμο να μπορεί να ταξιδέψει αυτή τη στιγμή, η συνεργασία μας με την Google είναι ένα τέλειο παράδειγμα παρουσίασης της βιβλιοθήκης σε εκατομμύρια ανήσυχα μυαλά σε όλο τον κόσμο» σχολίασε η βιβλιοθηκάριος του πανεπιστημίου, Dr. Jessica Gardner.

Στο διαδικτυακό μουσείο της Google ήδη υπάρχουν πάνω από έξι εκατομμύρια εκθέματα και οι επισκέπτες του από όλο τον κόσμο έχουν την δυνατότητα για διαδραστικές και εικονικές ξεναγήσεις στην ιστορία. Στόχος του Arts & Culture της Google είναι να διατηρήσει την τέχνη και τον πολιτισμό από όλο τον κόσμο, αλλά και να την διαθέτει σε όλους.

Google

Η πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη του Κέιμπριτζ ιδρύθηκε πριν από 600 περίπου χρόνια και θεωρείται μια από παλαιότερες και πληρέστερες σε όλο τον κόσμο. Στους 17 ορόφους φυλάσσονται πάνω από 10 εκατομμύρια αντικείμενα.