Πέθανε ο Erick Morillo, DJ του «I Like to Move It»

erick-morillo Majo Grossi
ΤΕΤΑΡΤΗ, 02 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Ο Κολομβιανός μουσικός και παραγωγός είχε ιδρύσει την Subliminal Records μετά την house συνεργασία του με τον Mad Stuntman.

Ο παραγωγός και DJ Erick Morillo, γνωστός για την μεγάλη χορευτική επιτυχία «I Like to Move It» το 1993, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Μαϊάμι την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου. Δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές οι συνθήκες θανάτου του Morillo, ο οποίος ήταν 49 ετών.

Ο Morillo άρχισε να βγάζει μουσική ως Reel 2 Real στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και το 1993 συνεργάστηκε με τον Mad Stuntman από το Τρινιντάντ για να ηχογραφήσουν μαζί το «I Like to Move It» που έγινε ανάρπαστο. Το τραγούδι συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ «Move It!» το 1994 και πιο πρόσφατα στο soundtrack της animated κωμωδίας «Μαδαγασκάρη» της DreamWorks το 2005.

Μετά την κυκλοφορία του «Are You Ready For Some More?» ως Reel 2 Real, ο Morillo ίδρυσε την Subliminal Records το 1996, μέσω της οποίας κυκλοφόρησε πολλά singleς και remixes, αλλά και το προσωπικό του άλμπουμ «My World» το 2004.

Σύμφωνα με άρθρο του Local 10, ο Morillo είχε συλληφθεί τον περασμένο μήνα με την κατηγορία σεξουαλικής επίθεσης εναντίον μιας γυναίκας. Το συμβάν φέρεται να έγινε στο Μαϊάμι τον Δεκέμβριο του 2019, με τον Morillo να αρνείται τις κατηγορίες. Το άρθρο αναφέρει επίσης πως η ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης είχε οριστεί για την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου.