Keith Richards: «Δεν μπορώ να φανταστώ τους Rolling Stones να μην παίζουν ζωντανά»

rolling-stones Claude Gassian
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Οι βετεράνοι της rock αποκάλυψαν πως είναι ανοιχτοί στην προοπτική συναυλιών με αυστηρά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Οι Rolling Stones, όπως όλα τα συγκροτήματα στον κόσμο, αναγκάστηκαν να αναβάλουν τις φετινές περιοδείες τους λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι οπαδοί των γερόλυκων της rock πάντως δεν έχουν λόγο να ανησυχούν, αφού ο Keith Richards ξεκαθάρισε πως θα επιστρέψουν επί σκηνής μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, ενώ τόνισε πως δεν μπορεί να φανταστεί τους Rolling Stones να αποσύρονται από την ενεργό δράση.

Οι δηλώσεις του 76χρονου κιθαρίστα έγιναν στα πλαίσια συνέντευξης που δόθηκε στο Rolling Stone για την επανέκδοση του «Goats Head Soup» που κυκλοφόρησε την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου. Εκεί, ο Mick Jagger εξέφρασε ανησυχίες για το μέλλον των καλλιτεχνών που εξαρτώνται από ζωντανές εμφανίσεις, με τον Richards να εκτιμά πως οι Rolling Stones θα βρουν τον τρόπο για να συνεχίσουν, ανεξάρτητα από τις προκλήσεις.

EPA

«Μπορεί να το πεις συνήθεια. Εννοώ πως αυτό κάνουμε. Έπειτα, υπάρχει αυτή η ιστορία μεταξύ μας, του “ποιος θα κατέβει πρώτος από το λεωφορείο”. Πρέπει να σε διώξουν ή να σε κατεβάσουν, σωστά; Οπότε είναι κάπως έτσι. Δεν μπορώ να φανταστώ να κάνουμε οτιδήποτε άλλο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κιθαρίστας των Rolling Stones.

Ο Jagger συμπλήρωσε πως εφόσον δεν αλλάξει η κατάσταση, οι Rolling Stones είναι ανοιχτοί στο ενδεχόμενο να δώσουν συναυλίες με αυστηρά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. «Μπορεί να παίξουμε σε πολύ λίγο κόσμο. Ακόμα και εάν είμαστε αρκετά τυχεροί και πουλήσουμε εισιτήρια, μπορεί να μην μπορέσουμε να παίξουμε σε όλους μαζί ταυτόχρονα» σχολίασε ο frontman του συγκροτήματος.

Reuters / Luke MacGregor

Όποτε πάντως καταφέρουν οι Rolling Stones να επιστρέψουν στις ζωντανές εμφανίσεις, υπόσχονται να παρουσιάσουν νέο υλικό. Μετά το «Living in a Ghost Town» που παρουσίασαν τον περασμένο Απρίλιο, ο Jagger αποκάλυψε πως έχουν αρχίσει να επεξεργάζονται «πέντε, έξι ή εφτά» νέα τραγούδια.