«Ride Natty Ride»: Πώς ο Bob Marley επηρέασε το surfing και το skateboarding

bob-marley
ΔΕΥΤΕΡΑ, 07 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Το επεισόδιο της νέας σειράς ντοκιμαντέρ «Legacy» εξετάζει την σχέση του αστέρα της reggae με τις «απείθαρχες σανίδες» σε στεριά και θάλασσα.

Ο Bob Marley μπορεί να είναι περισσότερο γνωστός για την αγάπη του για το ποδόσφαιρο, όμως όπως αποκαλύπτει το νέο επεισόδιο της νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Legacy», ο εμβληματικός μουσικός της reggae έχει ασκήσει μεγάλη επιρροή στο κόσμο των surfing και skateboarding.

Φέτος συμπληρώνονται 75 χρόνια από την γέννηση του Marley και η σειρά φιλοδοξεί να παρουσιάσει την τεράστια συμβολή και επίδραση του στις μέρες μας. Η σειρά του YouTube περιλαμβάνει πλούσιο υλικό από το αρχείο του Marley, αλλά και από νέους καλλιτέχνες που διασκευάζουν τα τραγούδια του και μιλούν ανοιχτά για την τεράστια επίδραση του πάνω τους.

Στο έκτο και πιο πρόσφατο επεισόδιο της σειράς με τίτλο «Ride Natty Ride», πολλοί Τζαμαϊκανοί μιλούν για πώς ξεκίνησαν να ασχολούνται με τις σανίδες σε στεριά και θάλασσα, ενώ παράλληλα το ντοκιμαντέρ αφηγείται τις εμπειρίες του Marley με αυτά τα ριζοσπαστικά αθλήματα.

Στο συγκεκριμένο επεισόδιο εμφανίζονται οι Shama «Superman» Beckford, Ivah Wilmot, οι skaters Froggboss WellRaggedy και Kaya Wheeler, καθώς ο φίλος του Marley, Neville Garrick. Τα προηγούμενα επεισόδια έχουν αναφερθεί στην σχέση του Marley με το Λονδίνο, το ποδόσφαιρο, την πνευματικότητα και τις γυναίκες.