Διαψεύδει ο Neil Buchanan τις φήμες ότι είναι ο Banksy

neil-buchanan
ΤΡΙΤΗ, 08 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Σύμφωνα με αναρτήσεις στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, ο Βρετανός τηλεπαρουσιαστής ενδέχεται να είναι ο αινιγματικός street artist.

Η ταυτότητα του Banksy παραμένει εδώ και πολλά χρόνια επτασφράγιστο μυστικό, το τελευταίο διάστημα όμως έχουν κυκλοφορήσει αρκετές φήμες. Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και εντυπωσιακές θεωρίες θέλει τον Neil Buchanan, τον παρουσιαστή της τηλεοπτικής εκπομπής «Art Attack» του ITV, να είναι ο πραγματικός Banksy.

Η ιδέα άρχισε να κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την περασμένη εβδομάδα, όταν ένα χρήστης του Twitter μετέφερε την «φήμη» ότι ο Buchanan δημιούργησε κλασικά έργα που αποδίδονται στον Banksy, όπως το «Κορίτσι με μπαλόνι».

«Μόλις άκουσα την φήμη ότι ο Neil Buchanan είναι ο Banksy. Εάν είναι αληθινή, είναι το πιο αστείο πράγμα. Ο καλύτερος του Άιντρι. Το πιστεύεις χωρίς ερωτήσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανάρτηση. Στην συνέχεια, ο χρήστης του Twitter εξήγησε πως ο Buchanan, όπως ο Banksy, είναι μουσικός (έχοντας παίξει στο heavy metal συγκρότημα Marseille), ενώ έργα του εμφανίζονται σε πόλεις όπου έχει κάνει γυρίσματα των εκπομπών του. Οι φήμες τελικά έφτασαν στα αυτιά του Buchanan και μέσω αναρτήσεων στην προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter και την ιστοσελίδα του, τις διέψευσε κατηγορηματικά.

«Σας ευχαριστώ για την στήριξη – δεν είμαι ο Banksy (για να είμαι ειλικρινής δεν καταλαβαίνω ούτε τα μισά του έργα), αλλά υποπτεύομαι ότι μπορεί να πήρε μια δυο ιδέες από μένα» έγραψε στο Twitter ο Buchanan, υπογράφοντας ως Buchsy.

Σε περίπτωση που δεν ήταν ξεκάθαρος, ο 58χρονος καλλιτέχνης τόνισε στην προσωπική ιστοσελίδα του ότι «το σαββατοκύριακο δεχτήκαμε βροχή ερωτήσεων σχετικά με την ιστορία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δυστυχώς αυτή η ιστοσελίδα δεν έχει τις υποδομές για να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα προσωπικά, όμως μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι δεν υπάρχει καμία αλήθεια στην φήμη».