Το Spotify ετοιμάζει υπηρεσία καραόκε

karaoke-parea-streaming-partu-mousiki-mikrofono adriaticfoto
ΠΕΜΠΤΗ, 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Οι χρήστες της πλατφόρμας streaming μουσικής θα μπορούν να ρυθμίζουν την ένταση των φωνητικών στα αγαπημένα τραγούδια τους.

Το lockdown μπορεί να ώθησε πολύ κόσμο στις συνδρομητικές πλατφόρμες streaming, με το Netflix να έχει την τιμητική του, όμως δεν συνέβη το ίδιο με τις αντίστοιχες υπηρεσίες μουσικής. Έτσι λοιπόν, σε μια προσπάθεια να εμπλουτίσει ακόμα περισσότερο την πλατφόρμα του, το Spotify έχει συνάψει μια σειρά συμβολαίων για την παραγωγή podcasts, σύντομα αναμένεται εμφανιστεί μια νέα διαδραστική υπηρεσία καραόκε.

Η αποκάλυψη ήρθε από την Jane Manchun Wong, η οποία αξιοποιώντας τις ικανότητες της στην αντίστροφη μηχανική, μπόρεσε να δώσει μια πρώτη ματιά στην νέα υπηρεσία εν δράσει. Κατά αντίστοιχο τρόπο στο παρελθόν, η Wong είχε αποκαλύψει τις υπηρεσίες για video podcasting και online συναυλιών του Spotify.

Στην ανάρτηση της στο Twitter η Wong συμπεριέλαβε ένα screenshot της υπηρεσίας καραόκε σε ένα smartphone. Χρησιμοποιώντας το «Never Give You Up» του Rick Astley ως παράδειγμα, το Karaoke Mode του Spotify δείχνει τους στίχους του τραγουδιού ενώ επιτρέπει στον χρήστη να χαμηλώσει (ή να αυξήσει) την ένταση των φωνητικών.

Εκπρόσωπος του Spotify απέφυγε να σχολιάσει την δημοσίευση της Wong και δήλωσε πως «συστηματικά πραγματοποιούμε μια σειρά δοκιμών σε μια προσπάθεια να βελτιώσουμε την εμπειρία των χρηστών μας. Ορισμένες από αυτές τις δοκιμές καταλήγουν να ανοίξουν το δρόμο για την ευρύτερη εμπειρία των χρηστών μας και άλλες χρησιμεύουν μόνο ως σημαντική γνώση».