Περίπατος στο κέντρο της Αθήνας

peripatos-sto-kentro-tis-athinas

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

Δημιουργώντας στο «θεατή» ένα μείγμα αντιφατικών συναισθημάτων: χαρά, λύπη, πόνο, αγάπη, συμπάθεια, θυμό, αντίσταση, αντίδραση, ο φωτογράφος Γιάννης Δημότσης, παρουσιάζει από την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου στο European Centre – Contemporary Space Athens, την έκθεση «Strolling».

Ο Γιάννης Δημότσης «συλλαμβάνει» δρόμους και δημόσιους χώρους της Αθήνας να μετατρέπονται σε μία απέραντη θεατρική σκηνή, όπου λαμβάνει χώρα η αυθόρμητη συνεύρεση ανθρώπων με διαφορετική καταβολή και κουλτούρα. Κυριαρχεί η γοητεία της πόλης, της ζωής και της αποτύπωσης των παραπάνω συναισθημάτων μέσω της τέχνης του δρόμου. Η γοητεία είναι ενίοτε κρυμμένη και χρειάζεται να περπατήσεις πολύ, να ξεφύγεις από τους κεντρικούς δρόμους, να περιπλανηθείς, να παρασυρθείς από την αίσθηση και την εικόνα.

Το αστικό τοπίο λειτουργεί ως ένα πεδίο πολλαπλών μορφών έκφρασης της αντίδρασης για τις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ετών στην Ελλάδα και για τον τρόπο που αυτές διαμορφώνουν την καθημερινότητα, της κάθε επιμέρους ομάδας των κατοίκων της.

Ο καλλιτέχνης ανοίγει το διάλογο με το κοινό, αποσκοπώντας να το «προκαλέσει» να λάβει θέση έναντι των ανοιχτών υποθέσεων της χώρας, αποκαλύπτοντας τα συναισθήματα με τη φωτογραφική αποτύπωσή τους. Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό με λήψεις που πραγματοποιήθηκαν εντός του 2013 στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας.

Η έκθεση αποτελεί μία πρωτοβουλία των EUROPEAN CENTER Architecture Art Design and Urban Studies και CHICAGO ATHENAEUM Museum of Architecture and Design.

Πληροφορίες: European Centre – Contemporary Space Athens, Μητροπόλεως 74, Αθήνα, τηλ.: 210 3428511, fax: 210 3428512, [email protected] (Ήρα Λειβαδιώτη), www.europeanarch.eu , http://europeanarch.blogspot.gr , εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 7:00 μ.μ., διάρκεια έκθεσης: 24 Οκτωβρίου - 24 Νοεμβρίου, ώρες λειτουργίας: Τετάρτη έως Κυριακή από 2:00 μ.μ. έως 9:00 μ.μ., Δευτέρα, Τρίτη κλειστά.