Σάλος με το νέο αστυνομικό θρίλερ της J.K. Rowling

Jk-rowling Carlo Allegri
ΤΡΙΤΗ, 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Το «Troubled Blood» από την δημιουργό του Χάρι Πότερ αφηγείται την ιστορία ενός «παρενδυτικού κατά συρροή δολοφόνου».

Το τελευταίο διάστημα η J.K. Rowling έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους αναγνώστες της με απόψεις που έχουν χαρακτηριστεί τρανσοφοβικές, σε βαθμό που αρκετοί ηθοποιοί των ταινιών βασισμένων στα βιβλία του Χάρι Πότερ έχουν πάρει δημόσια θέση.

Δεν πέρασε αρκετός καιρός όμως και η Βρετανίδα συγγραφέας έχει προκαλέσει σάλο για άλλη μια φορά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή το νέο της βιβλίο «Troubled Blood».

Όπως αναφέρει σε κριτική της η Telegraph, στην ιστορία του νέου βιβλίου που εκδόθηκε με το ψευδώνυμο Robert Galbraith, εμφανίζεται ένας παρενδυτικός κατά συρροή δολοφόνος. Πρόκειται για το πιο πρόσφατο βιβλίο της αστυνομικής σειράς «Cormoran Strike».

Η κριτική της εφημερίδας αναφέρει πως ένα σημαντικό μέρος του νέου αστυνομικού θρίλερ αναφέρεται στην εξαφάνιση μιας ιατρού το 1974 και πίσω από φέρεται να είναι ο Dennis Creed, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως «τραβεστί κατά συρροή δολοφόνος».

Μετά την δημοσίευση της κριτικής το hashtag #RIPJKRowling ανέβηκε ψηλά στις θέσεις των trend στο Twitter, με πολλούς χρήστες να εκφράζουν της δυσαρέσκεια τους και να επικρίνουν την Rowling, τόσο για τις αντιλήψεις της, όσο και την προσέγγιση της στο νέο βιβλίο.