Κατά της μάσκας ο Noel Gallagher

noel-gallagher
ΤΕΤΑΡΤΗ, 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

«Δεν μου καίγεται καρφί. Επιλέγω να μην φοράω και αν κολλήσω με τον ιό, είναι δικό μου πρόβλημα» δήλωσε ο Βρετανός μουσικός.

Παρά το γεγονός ότι η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει την επέλαση του, σε πολλές χώρες η τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, όπως η χρήση της μάσκας σε κλειστούς χώρους, έχει προκαλέσει μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις από μερίδα κόσμου που δεν έχουν πεισθεί για την αποτελεσματικότητα τους. Ανάμεσα στους «αρνητές της μάσκας» συγκαταλέγεται ο Noel Gallagher, ο οποίος χαρακτήρισε «αηδίες» τις μάσκες.

«Η όλη κατάσταση είναι αηδία. Υποτίθεται ότι τις φοράς στα [καταστήματα] Selfridges, ωστόσο μπορεί να πας σε μια παμπ και να είσαι περιτριγυρισμένος από κάθε βλάκα. Ξέρετε τι εννοώ; Είναι σαν να λέμε ότι στην πραγματικότητα δεν έχουμε τον ιό στις παμπ, αλλά τον έχουμε στα Selfridges» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην κιθαρίστας των Oasis κατά την εμφάνιση του στο podcast του Matt Morgan.

REX/Shutterstock / Tracey Welch

Σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες στην Μεγάλη Βρετανία, η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλα τα καταστήματα και σουπερμάρκετ, με εξαίρεση τα παιδιά κάτω των 11 ετών και όσους αντιμετωπίζουν συγκεκριμένα προβλήματα υγείας. Οι μάσκες είναι επίσης υποχρεωτικές στα μέσα μαζικής μεταφοράς, με τον Gallagher να αποκαλύπτει πως αρνήθηκε να την φορέσει σε πρόσφατο ταξίδι του με τρένο στο Μάντσεστερ.

«Πήγαινα στο Μάντσεστερ την προηγούμενη εβδομάδα και κάποιος τύπος μου είπε ότι πρέπει να βάλω μάσκα, επειδή η αστυνομία μεταφορών θα επιβιβαζόταν και θα μου κόψει πρόστιμο χιλίων λιρών. Αλλά δεν χρειαζόταν να την φοράω εάν έτρωγα. Οπότε του είπα πως αυτός ο θανατηφόρος ιός που κυκλοφορεί στο τρένο θα έρθει να μου επιτεθεί, αλλά επειδή θα με δει να τρώω ένα σάντουιτς θα με αφήσει γιατί τρώω το γεύμα μου;» σχολίασε ο μουσικός.

Όταν ο παρουσιαστής του podcast προσπάθησε να εξηγήσει πως η χρήση της μάσκας έχει στόχο να περιορίσει την διασπορά του κορωνοϊού, ο Gallagher ισχυρίστηκε πως «δεν υπάρχει νόμος» για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας και τόνισε πως «μας έχουν πάρει πολλές καταραμένες ελευθερίες». Συνεχίζοντας, το πρώην μέλος των Oasis αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό όπου του ζητήθηκε να φορέσει μάσκα σε ένα σουπερμάρκετ και απαίτησε να μιλήσει με τον μάνατζερ για να εξηγήσει την στάση του.

«Δεν μου καίγεται καρφί. Επιλέγω να μην φοράω μια [μάσκα] και εάν κολλήσω τον ιό είναι δικό μου πρόβλημα, κανενός άλλου. Εάν κάθε βλάκας φοράς μια μάσκα δεν θα κολλήσω από αυτούς και εάν τον έχω τότε αυτοί δεν θα κολλήσουν από εμένα. Νομίζω πως είναι μια κοροϊδία» κατέληξε ο Gallagher.

Σε αντίθεση πάντως με τον αδερφό του, ο Liam Gallagher πρόσφατα τόνισε πως υπάρχει μεγάλη ανάγκη να φοράει ο κόσμος μάσκες, παρά το γεγονός ότι δεν του αρέσουν «επειδή θα ήταν έγκλημα να κρύψω αυτό το πρόσωπο».