2η Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων το Σάββατο

2i-imera-mikron-bibliopoleion-banner
ΤΡΙΤΗ, 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Το Little Bookstores μας καλεί να εξερευνήσουμε μαζί την μαγεία του βιβλίου στα μικρά και ενημερωμένα βιβλιοπωλεία της χώρας.

Φέτος για δεύτερη χρονιά τα μικρά βιβλιοπωλεία της Ελλάδας το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου ενώνονται και γιορτάζουν την Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων με ένα μεγάλο αφιέρωμα στις Λέσχες Ανάγνωσης. Στις μικρές ή μεγάλες παρέες ανθρώπων που συναντιούνται μια φορά το μήνα και μιλούν για βιβλία!  

Τα μικρά βιβλιοπωλεία είναι τα στέκια των Λεσχών Ανάγνωσης. Είναι οι χώροι που φέρνουν κοντά τους βιβλιόφιλους της κάθε γειτονιάς, οι χώροι που προωθούν το διάλογο γύρω από το βιβλίο. Είναι το ζεστό σκηνικό των αναζητήσεων όσων ψάχνονται και όσων θέλουν να συνεχίσουν να μαθαίνουν.

Την Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων θα έχουμε όλοι τη δυνατότητα να γίνουμε έστω και για λίγο, μέλη μιας Λέσχης Ανάγνωσης σε ένα μικρό βιβλιοπωλείο. Οι διοργανωτές, το Little Bookstore, μας καλούν να ζήσουμε την εμπειρία που για μερικούς κρατά χρόνια ολόκληρα, ενώ για άλλους τώρα πρόκειται να ξεκινήσει.

Τα βιβλιοπωλεία που συμμετέχουν στην Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων ετοιμάζουν νέες Λέσχες Ανάγνωσης, για μικρούς και μεγάλους, καθώς και εορταστικές θεματικές συναντήσεις. Οι αναγνώστες/τριες που θα επισκεφτούν τα μικρά βιβλιοπωλεία θα έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν με άλλους/ες βιβλιόφιλους/ες και να συζητήσουν για βιβλία.

Shutterstock

Οι μικροί/ες βιβλιόφιλοι/ες θα συμμετέχουν σε πρωτότυπες Λέσχες για παιδιά και θα παίξουν με αφορμή αγαπημένα βιβλία! Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί για την 2η Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων δείτε την επίσημη σελίδα.