Η UNESCO τίμησε τον Julian Lennon με το βραβείο ειρήνης

Julian-lennon Featureflash Photo Agency
ΤΡΙΤΗ, 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Κυκλοφορεί στο Netflix το νέο ντοκιμαντέρ «Kiss the Ground» με θέμα την κλιματική αλλαγή από τον γιο του frontman των Beatles.

Η  Εκπαιδευτική Επιστημονική και Πολιτιστική Οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών απένειμε το βραβείο ειρήνης για το 2020 στον Julian Lennon σε αναγνώριση της πλούσιας φιλανθρωπικής δράσης του μέσω του ιδρύματος The White Feather Foundation.

Η απονομή του βραβείου της UNESCO πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ειρήνης σε αναγνώριση της προώθησης του πολιτισμού και της ειρήνης σε όλο τον κόσμο. Σε δήλωση του ο γιος του John και της Cynthia Lennon τόνισε πως νιώθει «τεράστια ευγνωμοσύνη» για την αναγνώριση.

«Τα κινήματα που στηρίζω έχουν μεγάλη θέση στην καρδιά μου και η μόνη ελπίδα μου είναι πως αυτό το βραβείο θα δώσει ακόμα περισσότερη δημοσιότητα σε αυτούς που έχουν ανάγκη και θα εμπνεύσει περισσότερο κόσμο να βοηθήσει στην διατήρηση των αυτόχθονων πολιτισμών, να αναλάβει δράση για να σωθεί το περιβάλλον, να παρέχει καθαρό νερό και να στηρίξει την βελτίωση της υγείας και παιδείας σε αναπτυσσόμενες κοινότητες» ανέφερε ο Lennon.

Η πιο πρόσφατη δουλειά του Lennon, το ντοκιμαντέρ «Kiss the Ground» με θέμα την κλιματική αλλαγή, θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στις 22 Σεπτεμβρίου μέσω του Netflix. Ο Lennon είχε ρόλο εκτελιστικού παραγωγού στο ντοκιμαντέρ που σκηνοθέτησαν οι ιδρυτές της Big Picture Ranch, Josh και Rebecca Tickell.

Στην ταινία συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Woody Harrelson, Gisele Bündchen, Ian Somerhalder και Jason Mraz, ο οποίος έγραψε το τραγούδι «Kiss The Ground» αποκλειστικά για το ντοκιμαντέρ.