Η Mariah Carey αποκαλύπτει το κρυφό alternative rock παρελθόν της

mariah-carey Kamran Jebreili
ΤΡΙΤΗ, 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

«Έκανα ένα alternative άλμπουμ για πλάκα, αλλά με βοήθησε να ξεπεράσω ορισμένες σκοτεινές μέρες» σχολίασε η Αμερικανίδα pop star.

Την δεκαετία του 1990 η Mariah Carey έβαλε φωτιά στα charts με singles όπως τα «Vision of Love», «Emotions», «Hero» και «All I Want for Christmas Is You» (το απόλυτο χριστουγεννιάτικο τραγούδι) και καθιερώθηκε ως μια από τις μεγάλες φωνές (και ντίβες) της pop. Την ίδια εποχή όμως οι ανερχόμενες grunge και Britpop σκηνές κατάφεραν να επαναφέρουν στην μόδα τις κιθάρες, με αποτέλεσμα να προκύψει μια ενδιαφέρουσα ζύμωση μεταξύ pop και rock.

Σύμφωνα με την αυτοβιογραφία «The Meaning of Mariah Carey», εκείνη την εποχή η Αμερικανίδα τραγουδίστρια είχε ξεκινήσει να δουλεύει πάνω σε ένα alternative rock άλμπουμ. Η αποκάλυψη για την «κρυφή» σχέση της Carey με το alternative rock έγινε μέσω αποσπασμάτων που μοιράστηκε η ίδια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Twitter την Κυριακή, η Carey δήλωσε πως είχε γράψει και αναλάβει στα κρυφά την παραγωγή ενός άλμπουμ με τίτλο «Someone’s Ugly Daughter» για τους Chick το 1995. «Fun fact: Έκανα ένα alternative άλμπουμ όταν έκανα το “Daydream”. Μόνο για πλάκα, αλλά με βοήθησε να ξεπεράσω ορισμένες σκοτεινές μέρες» αναφέρει στην ανάρτηση της η Carey.

Στο απόσπασμα εξηγεί πως όταν παρουσίασε στο συγκρότημα ένα «alt-rock τραγουδάκι», ερμήνευε με την φωνή της «ένα χαζό riff για κιθάρα» και έμεινε έκπληκτη με το πάθος και ωμό αποτέλεσμα των ηχογραφήσεων. Παράλληλα περιγράφει πως δημιούργησε έναν «χαρακτήρα», ανάλογου των «εύπεπτων» rock τραγουδιστριών της εποχής.

Variety/REX/Shutterstock / Rob Latour

«Ξέρετε, εκείνες που έδειχναν τόσο ανέμελες με τα συναισθήματα τους και την εικόνα  τους. Ήταν οργισμένες, νευριασμένες και ακατάστατες, με παλιά παπούτσια, τσαλακωμένα ρούχα και ατίθασα φρύδια, όταν κάθε κίνηση που έκανα ήταν τόσο μελετημένη και περιποιημένη. Ήθελα να απελευθερωθώ, να ξεσπάσω και να εκφράσω την μιζέρια μου, αλλά ήθελα επίσης να γελάσω. Πραγματικά ανυπομονούσα να μπω στο alter-ego μου στις ηχογραφήσεις με το συγκρότημα μετά το “Daydream” κάθε βράδυ» γράφει η Carey στο βιβλίο.

Όπως είναι αναμενόμενο οι πωλήσεις για το «Someone’s Ugly Daughter» των Chick εκτοξεύτηκαν μετά τις αποκαλύψεις της Carey, με το Amazon να αναφέρει μια αύξηση 1.334.794%. Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά το CD φιγουράρει στην 39η θέση των rock charts δίσκων και στην 90η θέση των bestseller δίσκων – μόλις δύο θέσεις κάτω από το «Rarities» της Carey.

Σε σχόλιο της στο Twitter η 50χρονη τραγουδίστρια βρήκε αυτή την εξέλιξη ιδιαίτερα αστεία και βλέποντας την τεράστια ανταπόκριση των θαυμαστών της, ανακοίνωσε πως έχει βάλει στόχο να βρει τις αυθεντικές εκτελέσεις των τραγουδιών του δίσκου με την ίδια στα φωνητικά.