Ο Paul McCartney αποκαλύπτει τις πρώτες εντυπώσεις του για τον John Lennon

John-lennon-paul-mccartney-beatles
ΔΕΥΤΕΡΑ, 05 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

«Σκέφτομαι πόσο τυχερός ήμουν που γνώρισα αυτό τον περίεργο τεντιμπόη στο λεωφορείο» δήλωσε ο πρώην μπασίστας των «Σκαθαριών».

Φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από την δολοφονία του John Lennon και λίγες μέρες πριν την 80ή επέτειο από την γέννηση του, ο γιος του Sean Lennon επιμελήθηκε μιας ραδιοφωνικής εκπομπή για την ζωή του εμβληματικού frontman των Beatles. Στο δεύτερο μέρος της εκπομπή που βγήκε στον αέρα την περασμένη Παρασκευή, ο Sean συζήτησε με τον ετεροθαλή αδερφό του Julian Lennon και τον Paul McCartney.

Στην συνέντευξη του, ο McCartney μίλησε για τις πρώτες εντυπώσεις που σχημάτισε για τον Lennon, μετά την γνωριμία τους σε ένα λεωφορείο. Σύμφωνα με τον McCartney, δεν είχε ιδέα ότι ο «ενδιαφέρον τύπος» που είχε γνωρίσει ήταν μουσικός, μέχρι που τους σύστησε ο κοινός φίλος τους Ivan, σε ένα φεστιβάλ όπου έπαιζαν οι The Quarrymen.

REX/Shutterstock / David McEnery

«Δεν ήξερα τίποτα γι’ αυτόν, πέραν του ότι είχε μια πολύ κουλ εμφάνιση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο μπασίστας των Beatles, εκθειάζοντας τις στιλιστικές επιλογές του Lennon. Στην συνέχεια ο McCartney μίλησε για την δυναμική των Beatles, αλλά και πόσο σημαντική για αυτούς ήταν η προσέγγιση τους. «Η στάση μου ήταν “αυτό θέλω να κάνω” και ο John τότε θα έφερνε μια διαφορετική προσέγγιση. Αυτό που ήταν υπέροχο ήταν ο συνδυασμό αυτών των δύο στάσεων και τώρα την βλέπω ως θαυμαστής».

«Σκέφτομαι πόσο τυχερός ήμουν που γνώρισα αυτό τον περίεργο τεντιμπόη στο λεωφορείο, ο οποίος έπαιζε μουσική όπως εγώ, τελικά βρεθήκαμε μαζί και συμπληρώναμε ο ένας τον άλλο. Με τους γάμους λένε πως τα αντίθετα έλκονται και δεν ήμασταν εξαιρετικά αντίθετοι, αλλά είχα ορισμένα πράγματα που δεν είχε και αυτός είχε ορισμένα πράγματα που εγώ δεν είχα, οπότε άμα τα βάλεις αυτά τα δύο μαζί, έχεις κάτι εξαιρετικό» δήλωσε ο McCartney.