Οι υποψήφιοι για το «Rock & Roll Hall Of Fame» 2014

oi-upopsifioi-gia-to-rock-kai-roll-hall-of-fame-2014-roll-hall-of-fame-2014

Kurt Cobain

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

Ανακοινώθηκε η λίστα με τους υποψηφίους για το «Rock & Roll Hall Of Fame». Οι Nirvana, Peter Gabriel, Hall And Oates, The Replacements, Linda Ronstadt, Link Wray, Cat Stevens, Yes και Zombies είναι καλλιτέχνες που εμφανίζονται για πρώτη φορά στη λίστα.

Ανάμεσα στα ονόματα που έχουν ξαναβρεθεί υποψήφια είναι οι Deep Purple, Kiss, LL Cool J, NWA και Chic, που είναι υποψήφιοι για όγδοη φορά από το 2003.

Ο θεσμός του «Rock & Roll Hall of Fame» θεμελιώθηκε το 1983 στο Οχάιο των ΗΠΑ. Έκτοτε, κάθε χρόνο, η επιτροπή ανακοινώνει 16 υποψηφιότητες και οι νικητές, που θα χαραχτούν στο Μουσείο του Hall of Fame για πάντα, αναδεικνύονται έπειτα από ψηφοφορία. Η ψηφοφορία διεξάγεται σε διεθνές επίπεδο και συμμετέχουν πάνω από 600 μουσικοί, ιστορικοί και μέλη της μουσικής βιομηχανίας, ενώ ο καθένας έχει δικαίωμα να ψηφίσει 5 από τους 16 υποψηφίους.

Οι καλλιτέχνες που λαμβάνουν τις περισσότερες ψήφους εισάγονται στο Hall of Fame. Προκειμένου να επιτραπεί σε ένα συγκρότημα ή έναν καλλιτέχνη η υποψηφιότητά του, πρέπει να περάσουν 25 χρόνια από την ημερομηνία κυκλοφορίας του πρώτου του ή πρώτου τους δίσκου.

Έτσι, οι Nirvana, που φέτος κλείνουν 25 χρόνια από το ντεμπούτο τους, το 1989, με το άλμπουμ «Bleach», τέθηκαν σε υποψηφιότητα για πρώτη φορά.

Η λίστα των υποψηφίων

Peter Gabriel

The Paul Butterfield Blues Band

Chic

Deep Purple

Peter Gabriel

Hall and Oates

Kiss

LL Cool J

The Meters

Nirvana

N.W.A.

The Replacements

Linda Ronstadt

Cat Stevens

Link Wray

Yes

The Zombies

naftemporiki.gr