Πέθανε ο θρυλικός Eddie Van Halen

eddie-van-halen Greg Allen
ΤΕΤΑΡΤΗ, 07 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Ο εμβληματικός hard rock κιθαρίστας «έφυγε» στην ηλικία των 65 ετών χτυπημένος από τον καρκίνο.

Ο Eddie Van Halen, ιδρυτικό μέλος και κιθαρίστας του hard rock συγκροτήματος Van Halen, πέθανε στην ηλικία των 65 ετών. Σύμφωνα με ανακοίνωση του γιού του, Wolfgang Van Halen, ο σπουδαίος μουσικός είχε δώσει μια «μακρά και σκληρή μάχη» με τον καρκίνο του λάρυγγα.

«Ήταν ο καλύτερος πατέρας που θα μπορούσα να ζητήσω ποτέ. Κάθε στιγμή που μοιράστηκα μαζί επί και εκτός σκηνής ήταν ένα δώρο. Η καρδιά μου έχει ραγίσει και δεν νομίζω πως θα συνέλθω ποτέ πλήρως από αυτή την απώλεια» έγραψε ο Wolfgang Van Halen σε ανάρτηση του στο Twitter.

Οι Eddie και Alex Van Halen σχημάτισαν το hard rock συγκρότημα τους με τον David Lee Roth και τον Michael Anthony στις αρχές της δεκαετίας του 1970 και γνώρισαν τεράστια επιτυχία με το πρώτο ομώνυμο άλμπουμ τους που κυκλοφορήσει το 1978. Το «Van Halen» κατετάγη στην 19η θέση των Billboard charts και αποτελεί ένα από τα πιο πετυχημένα ντεμπούτα της δεκαετίας.

AP / John Munson

Λίγα χρόνια αργότερα οι Van Halen κυκλοφόρησαν τον έκτο δίσκο τους με τίτλο «1984», στο οποίο συμπεριλαμβάνονται ορισμένες από τις πιο γνωστές επιτυχίες τους, όπως τα «Jump», «Panama» και «Hot for Teacher». Το 2007 μπήκαν στο Rock and Roll Hall of Fame ενώ συνολικά κυκλοφόρησαν 12 άλμπουμ με το «A Different Kind of Truth» να αποτελεί τον τελευταίο επίσημο δίσκο τους, στο οποίο ο Wolfgang Van Halen αντικατέστησε τον Anthony στο μπάσο.