Φήμες για τρίτη αναβολή του Coachella και ανησυχία για το μέλλον της live μουσικής

sunaulia-festibal-gunaika-kardia
ΠΕΜΠΤΗ, 08 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Το φεστιβάλ μουσικής υποτίθεται πως θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Απρίλιο, όμως επί του παρόντος όλα παραμένουν ρευστά.

Η πανδημία του κορωνοϊού κατάφερε να βάλει φρένο σε όλα τα μεγάλα μουσικά φεστιβάλ του καλοκαιριού, όμως όπως φαίνεται δεν έχει βρεθεί ακόμα η φόρμουλα ώστε να μπορούν να πραγματοποιηθούν με ασφάλεια στο άμεσο μέλλον. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Coachella, το οποίο αρχικά είχε προγραμματιστεί για δύο σαββατοκύριακα τον περασμένο Απρίλιο.

Λόγω της πανδημίας όμως αναβλήθηκε για τον Οκτώβριο, όμως τον περασμένο Ιούνιο οι διοργανωτές ανακοίνωσαν νέα αναβολή για το Απρίλιο του 2021. Σύμφωνα με άρθρο του Rolling Stone, υπάρχουν σκέψεις για άλλη μια αναβολή, αυτή τη φορά για τον Οκτώβριο του 2021.

Shutterstock / Goran Djukanovic

Πηγές του άρθρου αναφέρουν πως βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία με τους διοργανωτές του φεστιβάλ – τις AEG και Goldenvoice – ενώ αποκάλυψαν πως έχουν ενημερωθεί να προετοιμαστούν για μια μεταφορά το φθινόπωρο. Μια πηγή μάλιστα τόνισε πως η απόφαση για νέα αναβολή «έχει παρθεί 100%» και ότι υποτίθεται πως θα γινόταν η σχετική ανακοίνωση στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Goldenvoice και ιδρυτής του Coachella, Paul Tollett, φέρεται να έχει αποφασίσει να πραγματοποιήσει το φεστιβάλ στις αρχές του επόμενου Οκτωβρίου, όμως δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα οι ημερομηνίες μέχρι να διασφαλιστεί πως όλοι οι καλλιτέχνες θα είναι διαθέσιμοι.

Shutterstock

Η Goldenvoice αποκάλυψε πως το φεστιβάλ αναπόφευκτα θα έχει διαφορετικό line-up από αυτό που είχε ανακοινωθεί αρχικά – στο οποίο headliners ήταν οι Rage Against The Machine, Travis Scott και Frank Ocean. Μια πηγή του Rolling Stone εξήγησε πως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πολλά συγκροτήματα και καλλιτέχνες διστάζουν να κάνουν τον σχετικό προγραμματισμό επειδή «υπάρχουν πολλοί παράγοντες» και μεγάλη αβεβαιότητα.

Όπως φαίνεται οι διοργανωτές άλλων φεστιβάλ μουσικής παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις σχετικά με το Coachella, που φαίνεται ότι θα δείξει τον δρόμο που ενδεχομένως θα ακολουθήσουν και αυτοί. Δεν αποκλείεται πάντως και το ενδεχόμενο για μια αναβολή μέχρι το 2022, εφόσον η κατάσταση δεν βελτιωθεί – σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν όμως σχέδια για μια «budget έκδοση» του φεστιβάλ.