Ακούστε τις οπερατικές «L.I.T.A.N.I.E.S» των Nick Cave και Nicholas Lens

nick-cave-nicholas-lens Sebastien Forthomme
ΔΕΥΤΕΡΑ, 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

«Έμαθα τι είναι οι λιτανείες και συνειδητοποίησα ότι τις έγραφα σε όλη μου τη ζωή» δήλωσε ο Αυστραλός μουσικός για την νέα συνεργασία.

Ο Nick Cave έγραψε το λιμπρέτο για την νέα όπερα του Βέλγου συνθέτη Nicholas Lens με τίτλο «L.I.T.A.N.I.E.S», η οποία γράφτηκε κατά την διάρκεια του lockdown όταν οι δύο καλλιτέχνες ξαφνικά είχαν ελεύθερο χρόνο στα χέρια τους. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, ο Lens εμπνεύστηκε σε μια βόλτα που έκανε με το ποδήλατο του στις Βρυξέλες και τις παλαιότερες επισκέψεις του σε ιαπωνικούς ναούς.

«Ο Nicholas μου τηλεφώνησε κατά την διάρκεια του lockdown και με ρώτησε εάν μπορώ να γράψω 12 λιτανείες. Απάντησα ευχαρίστως. Το πρώτο πράγμα που έκανα αφού έκλεισα το τηλέφωνο ήταν να μάθω τι είναι μια λιτανεία. Έμαθα πως λιτανεία είναι μια σειρά θρησκευτικών εκκλήσεων και συνειδητοποίησα ότι έγραφα λιτανείες όλη μου τη ζωή» δήλωσε ο Αυστραλός μουσικός από την πλευρά του.

Deutsche Grammophon / Sebastien Forthomme

Το «L.I.T.A.N.I.E.S» αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 4 Δεκεμβρίου μέσω της Deutsche Grammophon, ενώ έχει δοθεί στην δημοσιότητα το «Litany of The Forsaken», στο οποίο τραγουδά η κόρη του Lens, η Clara-Lane. Ο Cave είχε συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν με τον Lens, το 2014, στην όπερα «Shell Shock».

Ακούστε το «Litany of The Forsaken»