Πρώτη συναυλία των Flaming Flips με τις πλαστικές φούσκες

the-flaming-lips George Salisbury
ΤΕΤΑΡΤΗ, 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Το Αμερικάνικο rock συγκρότημα έπαιξε ζωντανά με κοινό τα ιδιαίτερα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊού την περασμένη Δευτέρα.

Πριν από λίγες μέρες οι Flaming Lips αποκάλυψαν τα πρωτότυπα σχέδια τους για να δίνουν συναυλίες χρησιμοποιώντας ειδικές πλαστικές φούσκες. Σε πρόσφατες τηλεοπτικές εμφανίσεις τους είχαν χρησιμοποιήσει αντίστοιχες φούσκες για να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, αλλά και να επιτρέπουν στο κοινό να απολαύσει την συναυλία υπό πιο κανονικές συνθήκες.

Όπως φαίνεται από βίντεο που μοιράστηκαν στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, οι Flaming Lips έδωσαν την πρώτη τους συναυλία με πλαστικές φούσκες την περασμένη Δευτέρα στην Οκλαχόμα. Το θέαμα μπορεί να δίνει την εντύπωση ταινίας επιστημονικής φαντασίας, ωστόσο οι Flaming Lips θεωρούν πως ίσως αποτελέσει μια πρακτική λύση έως ότου βρεθεί το κατάλληλο φάρμακο ή εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

YouTube

«Νομίζω πως όλοι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με αυτό το δίλημμα, θα περιμένουμε να φύγει να επιστρέψουμε στη κανονικότητα ή θα αρχίσουμε να σχεδιάζουμε το μέλλον και πως θα είναι η ζωντανή μουσική του μέλλοντος» σχολίασε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο frontman του συγκροτήματος, Wayne Coyne.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως οι Flaming Lips έχουν χρησιμοποιήσει οι ίδιοι αρκετές φορές τέτοιες πλαστικές φούσκες, όμως η συναυλία της Δευτέρας ήταν η πρώτη φορά που αξιοποιήθηκαν στο πλαίσιο τήρησης των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης σε δημόσια εκδήλωση. Σύμφωνα με τον Coyne, ο αέρας εντός της φούσκας κρατάει «εύκολα για δυο ώρες», όσο περίπου κρατάει μια συναυλία.