Η κιθάρα του Ian Curtis από το «Love Will Tear Us Apart» απέκτησε νέο σπίτι

Joy-division
ΤΕΤΑΡΤΗ, 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Η Vox Phantom του τραγουδιστή των Joy Division είχε περάσει από τα χέρια των Bernard Sumner και Johnny Marr.

Η Vox Phantom κιθάρα με την οποία εμφανίστηκε ο Ian Curtis στο βιντεοκλίπ του «Love Will Tear Us Apart» των Joy Division πουλήθηκε για 162.563 λίρες (περίπου 180.000 ευρώ) σε πλειστηριασμό ειδών και αναμνηστικών μουσικής του βρετανικού οίκου δημοπρασιών Bonhams την περασμένη Τρίτη.

Εκτός από το βιντεοκλίπ της κλασικής επιτυχίας των Joy Division, ο Curtis την είχε χρησιμοποιήσει στην ευρωπαϊκή περιοδεία τους το 1980 και στις ηχογραφήσεις του «Heart and Soul» από το «Closer». Μετά τον θάνατο του Curtis, η κιθάρα πέρασε στα χέρια του Bernard Sumner και ο οποίος στη συνέχεια την δώρισε στον Johnny Marr.

Δεκαπέντε περίπου χρόνια αργότερα όμως ο Marr επέστρεψε την κιθάρα στον Sumner, ο οποίος με την σειρά του την έδωσε στην κόρη του τραγουδιστή των Joy Division. Μετά από ένα διάστημα, η Natalie Curtis αποφάσισε να βγάλει στο σφυρί την κιθάρα του πατέρα της.

«Η κιθάρα ήρθε στην ζωή σε μια εποχή που ήθελα να μάθω περισσότερα για τον μακαρίτη πατέρα μου. Δεν έχω μουσικό ταλέντο, αλλά είναι συναρπαστικό να βλέπω την κιθάρα του πατέρα μου, είναι ένα τόσο προσωπικό πράγμα. Επειδή είμαι οπτικός τύπος, η Phantom μου είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, καθώς το σχέδιο της είναι αρκετά ασυνήθιστο. Μεγάλωσα και έχω συνεργαστεί με μουσικούς και, αν και έχω δει πολλές κιθάρες, δεν έχω ποτέ κάτι σαν αυτή» αναφέρει η Curtis.

Twitter

«Από όλα όσα μου έχουν πει για τον πατέρα μου, ήταν πολύ εμμονικός με την εμφάνιση των πραγμάτων οπότε για μένα η Phantom έχει νόημα καθώς δίνει την αίσθηση ότι είναι η κιθάρα του Ian Curtis» κατέληξε η Curtis, τονίζοντας πως πέραν του ήχου και των ενσωματωμένων εφέ της κιθάρας, αποκαλύπτει μια πτυχή της προσωπικότητας του πατέρα της.