Η αναζήτηση τραγουδιών μέσω Google έγινε ευκολότερη

kinito-smartphone-mousiki-akoustika
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Το μόνο που χρειάζεται πλέον είναι να (βρείτε το θάρρος να) τραγουδήσετε τους στίχους ή τη μελωδία του τραγουδιού στο κινητό σας.

Όλοι έχουμε βρεθεί στην άβολη (και άκρως εκνευριστική) θέση όπου προσπαθούμε να θυμηθούμε το όνομα ενός τραγουδιού ή καλλιτέχνη, αλλά για διάφορους λόγους, δεν μπορούμε να το θυμηθούμε. Ένα νέο feature της Google φιλοδοξεί να δώσει λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα, επιτρέποντας στους χρήστες της να κάνουν μια αναζήτηση τραγουδώντας.

Πιο συγκεκριμένη με τη νέα υπηρεσία «Hum To Search» στην εφαρμογή αναζήτησης της Google ή το Google Search widget, οι χρήστες θα μπορούν να βρουν το τραγούδι που έχουν στο μυαλό τους χωρίς να ξέρουν τον τίτλο ή τους στίχους.

Πατώντας το εικονίδιο του μικροφώνου, ο χρήστης ρωτά «ποιο είναι αυτό το τραγούδι» και στη συνέχεια έχει 10 με 15 δευτερόλεπτα να τραγουδήσει ή και να σφυρίξει τη μελωδία του τραγουδιού. Αφού ολοκληρωθεί η «ερμηνεία», οι αλγόριθμοι της Google κάνουν τα μαγικά τους και παρουσιάζουν μια σειρά πιθανών απαντήσεων.

Σύμφωνα με το blog της Google, η μελωδία αποτελεί το μοναδικό «δαχτυλικό αποτύπωμα» ενός τραγουδιού και μέσω μοντέλων μηχανικής εκμάθησης, η μηχανή αναζήτησης μπορεί να «αποκρυπτογραφήσει» τις ερμηνείες των χρηστών. Το νέο feature της Google είναι διαθέσιμο σε πάνω από 20 γλώσσες, τόσο για συσκευές iOS όσο και Android.