Η Apple λανσάρει ένα δωρεάν μουσικό κανάλι

apple-iphone-smartphone-kinito-texnologia
ΤΡΙΤΗ, 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Το Apple Music TV θα έχει αποκλειστικές εκπομπές και αφιερώματα με πολλούς καλεσμένους.

Έχοντας καθιερωθεί στον χώρο της μουσικής με τα iPod και το iTunes, η Apple αποφάσισε να μπει στον χώρο του streaming και δημιούργησε την δική της πλατφόρμα για να ανταγωνιστεί το Netflix, το Amazon και την Disney. Τα πρώτα δείγματα του Apple TV+ είναι θετικά και έτσι λοιπόν ο τεχνολογικός κολοσσός δημιούργησε ένα δωρεάν μουσικό κανάλι που εκπέμπει επί 24ώρου βάσης.

Το Apple Music TV, όπως λέγεται το νέο κανάλι, θα έχει αποκλειστικά βίντεο και πρεμιέρες, ειδικά αφιερώματα και ζωντανές εκπομπές με ειδικούς καλεσμένους, αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του δημοσιεύτηκε στο Variety. Μια από τις πρώτες εκπομπές του νέου καναλιού θα παρουσιάσει τη λίστα των 100 τραγουδιών με τα περισσότερα streams στο Apple Music.

Apple

Την πρώτη εβδομάδα του στον αέρα, το Apple Music TV θα έχει ένα ειδικό αφιέρωμα στον Bruce Springsteen και το νέο του άλμπουμ «Letter To You», με τον Αμερικάνο μουσικό να «καταλαμβάνει» το κανάλι την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου. Το κανάλι θα διοργανώσει ένα ειδικό livestream event για τους οπαδούς του μουσικού, ενώ ο Zane Lowe πάρει μια συνέντευξη από τον «The Boss».

Επίσης κάθε Παρασκευή στις 19:00 ώρα Ελλάδος θα παρουσιάζονται νέα βιντεοκλίπ και αυτή την εβδομάδα έχει προγραμματιστεί να κάνουν την πρεμιέρα τους το «777» του Joji και το «Gorgeous» του Saint Jhn. Για την ώρα το Apple Music TV είναι διαθέσιμο μονάχα στους θεατές των ΗΠΑ μέσω των εφαρμογών Apple Music και Apple TV.

Shutterstock / Panuwat Phimpha

Το Variety πάντως σχολιάζει με έκπληξη πως από την ανακοίνωση της Apple δεν υπάρχουν καθόλου αναφορές στα μουσικά ντοκιμαντέρ. Το τελευταίο διάστημα το Apple TV+ έχει αναλάβει την παραγωγή πολλών ντοκιμαντέρ για μουσικούς, όπως την Billie Eilish και τον Bruce Springsteen.