Ακούστε το νέο άλμπουμ του John Frusciante που είναι αφιερωμένο στη γάτα του

John-frusciante-maya
ΣΑΒΒΑΤΟ, 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Το «Maya» αποτελεί το τρίτο προσωπικό άλμπουμ που κυκλοφορεί ο κιθαρίστας των Red Hot Chili Peppers εν μέσω πανδημίας.

Παρά το γεγονός ότι η πανδημία του κορωνοϊού έχει βάλε φρένο σε σχεδόν όλα τα μουσικά δρώμενα, ο John Frusciante έχει παραμείνει ιδιαίτερα δραστήριος τους τελευταίους μήνες και πρόσφατα έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο προσωπικό άλμπουμ ηλεκτρονικής μουσικής, το «Maya».

Αφού επέστρεψε στους Red Hot Chili Peppers τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Frusciante κυκλοφόρησε το «Look Down, See Us» τον Απρίλιο και το «She Smiles Because She Presses the Button» τον Ιούνιο ως Trickfinger. Το «Maya» όμως είναι το πρώτο άλμπουμ που κυκλοφορεί με το όνομα του τα τελευταία έξι χρόνια και είναι αφιερωμένο στην πολυαγαπημένη γάτα του, την Maya, η οποία πέθανε στην ηλικία των 15 ετών.

Στην επίσημη ανακοίνωση του, ο Frusciante εξήγησε πως «για έναν ολόκληρο χρόνο πριν ξεκινήσω αυτόν τον δίσκο, δούλευα με περιορισμούς και κανόνες που είχα επιβάλει στον εαυτό μου και που έκαναν τη διαδικασία δημιουργίας μουσικής όσο πιο δύσκολη γινόταν, προγραμματισμός για χάρη προγραμματισμού».

«Μετά από ένα γεμάτο χρόνο, αποφάσισα να κάνω τα πράγματα πιο απλά, σε βαθμό που τακτικά ολοκλήρωνα τραγούδια που μου άρεσε να ακούω, ενώ συνέχιζα με τις πρακτικές που είχα αναπτύξει. Καθ’ όλη τη διάρκεια των ηχογραφήσεων του “Maya”, έκανα την προετοιμασία κάθε κομματιού όσο πιο αργά γινόταν, αλλά ολοκλήρωνα τα κομμάτια πολύ γρήγορα» κατέληξε ο μουσικός.

Ακούστε το «Maya» μέσω Bandcamp