Διχαστικός ο Kanye West και σε σχέση με το «Star Wars»

kanye-west
ΔΕΥΤΕΡΑ, 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Ο Αμερικάνος ράπερ και υποψήφιος πρόεδρος θεωρεί ότι η πρίκουελ τριλογία είναι καλύτερη από την πρόσφατη τριλογία της Disney.

Ο Kanye West είναι αναμφίβολα ένας από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες της γενιάς του, έχοντας καταφέρει να σπάσει πολλά ρεκόρ αλλά και να δραστηριοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία και πέραν της μουσικής. Συχνά όμως καταφέρνει να διχάσει φίλους και θαυμαστές του με τη συμπεριφορά ή τις απόψεις του, όπως για παράδειγμα στην πολιτική εκστρατεία του.

Ο 43χρονος μουσικός, επιχειρηματίας και υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ πρόσφατα εμφανίστηκε στο podcast του Joe Rogan, όπου έδωσε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης. Σε ένα σημείο ο West μίλησε για το «Star Wars» και αποκάλυψε πως προτιμά την πρίκουελ τριλογία, που γυρίστηκε μεταξύ 1999 και 2005, από την πρόσφατη σίκουελ τριλογία.

«Τώρα αυτό θα με θυμώσει, είναι η πρώτη φορά που θυμώνω σε μια συνέντευξη. Είπαν πως τα πρίκουελ του George Lucas ήταν χειρότερα από τα τυποποιημένα “Star Wars” της Disney. Δηλαδή το “Η εκδίκηση των Σιθ”; Είδαμε πως δημιουργήθηκε ο Darth Vader! Την είδα δέκα φορές στο [lockdown] του κορωνοϊού» τόνισε ο West.

Συνεχίζοντας ο μουσικός εξέφρασε την άποψη πως, ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα της πρίκουελ τριλογίας, οι συγκεκριμένες ταινίες είναι ανώτερες επειδή προήλθαν από το μυαλό του Lucas. «Αυτό είναι το παιδί του. Αυτό που είχε στην καρδιά του ήταν να μας δείξει ως παιδιά το ταξίδι του ήρωα» σχολίασε ο West.

Σύμφωνα πάντως με το Rotten Tomatoes, η σίκουελ τριλογίας της Disney έχει αποσπάσει γενικότερα καλύτερες κριτικές από το κοινό, σε σχέση με την πρίκουελ τριλογία του George Lucas, με μια μόνο εξαίρεση. Το «Επεισόδιο Ι: Η Αόρατη Απειλή» βαθμολογήθηκε με 59%, το «Επεισόδιο ΙΙ: Η Επίθεση των Κλώνων» 56%, το «Επεισόδιο ΙΙΙ: Η Εκδίκηση των Σιθ» 66%. Αντίστοιχα το «Η Δύναμη Ξυπνάει» βαθμολογήθηκε με 86%, το «Οι Τελευταίοι Τζεντάι» με 43% και το «Skywalker Η Άνοδος» με 86%.