Οι Gorillaz ετοιμάζονται για τη μεγάλη οθόνη

gorillaz Jamie Christopher Hewlett
ΤΡΙΤΗ, 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Ο Damon Albarn έκανε λόγο για μια «κάπως αφηρημένη» animated ταινία στο πνεύμα των ταινιών του θρυλικού Studio Ghibli.

Έχοντας ήδη καθιερωθεί ως ένα από τα σπουδαιότερα μουσικά συγκροτήματα της εποχής – έστω και σε virtual μορφή – οι Gorillaz αποφάσισαν πειραματιστούν περισσότερο με visual τεχνικές και τον περασμένο Ιανουάριο έγινε η πρεμιέρα της διαδικτυακής σειράς τους με τίτλο «Song Machine». Σύμφωνα με μια νέα συνέντευξη που παραχώρησε ο Damon Albarn, οι Gorillaz σκοπεύουν να γυρίσουν σύντομα μια «κάπως αφηρημένη» animated ταινία.

«Υποτίθεται πως θα γυρίσουμε μια ταινία όταν θα κάνουμε το δεύτερο κύκλο του [“Song Machine”]. Υπογράψαμε συμβόλαια και έχουμε αρχίσει τα σενάρια. Το γύρισμα μιας animated ταινίας που είναι κάπως αφηρημένη είναι ένα μεγάλο ρίσκο για ένα κινηματογραφικό στούντιο επειδή κοστίζει πολύ» σχολίασε ο Albarn στο Radio.com.

Jamie Christopher Hewlett

Συνεχίζοντας ο Βρετανός μουσικός σχολίασε πως «όταν αφηγείσαι μια λίγο ασαφή και περίεργη ιστορία που μόνο βγάζει νόημα ορισμένες φορές είναι αρκετά δύσκολο. Αυτό έχουμε ανακαλύψει. Αλλά θα το κάνουμε, θα την γυρίσουμε. Βλέπω πολύ κόσμο που κάνει animated βίντεο αυτές τις μέρες, αλλά δε νομίζω πως συγκρίνονται σε ποιότητα με τα δικά μας. Είμαστε περισσότερο στον κόσμο του Studio Ghibli».

Οι τελευταίες κυκλοφορίες των Gorillaz ήταν το «The Now Now» του 2018 με τα singles «Humility», «Hollywood» και «Tranz», ενώ την περασμένη Παρασκευή κυκλοφόρησαν το «Song Machine, Season One: Strange Timez» με τραγούδια από την web σειρά τους.