Κυκλοφόρησε η ταινία των Massive Attack για την κλιματική αλλαγή και τη ζωντανή μουσική

massive-attack
ΠΕΜΠΤΗ, 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Το πρωτοποριακό trip-hop συγκρότημα εκφράζει τους προβληματισμούς του για το μέλλον των συναυλιών μετά την εποχή της πανδημίας.

Οι Massive Attack μοιράστηκαν μια νέα ταινία στην οποία συζητούν την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στην δυνατότητα μουσικών να περιοδεύουν σε όλο τον κόσμο. Η ταινία αποτελεί συμπαραγωγή με το Tyndall Centre for Climate Change Research, το οποίο είχε συνεργαστεί με το trip hop συγκρότημα το 2019 για την εκπόνηση μιας νέας πολιτικής περιοδειών για την μείωση του αποτυπώματος του άνθρακα.

Έχοντας αναλάβει αρκετές πρωτοβουλίες σε σχέση με την κλιματική αλλαγή, οι Massive Attack σκόπευαν να πραγματοποιήσουν φέτος συναυλίες με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα, όμως τα σχέδια τους αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η νέα ταινία που σκηνοθέτησε ο Anthony Tombling Jr με αφήγηση του Robert «3D» Del Naja αποτελεί το εφαλτήριο μιας ευρύτερης συζήτησης για το θέμα.

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ώστε μετά από αυτή την περίοδο να μην ξανακυλίσουμε με πράγματα όπως τις drive-in συναυλίες. Νομίζω πως είναι μια πολύ κρίσιμη στιγμή ώστε να διασφαλίσουμε ως τομέας – καθώς βγαίνει από αυτή την περίοδο κρίσης – πως θα το κάνουμε κατά έναν τρόπο που θα είναι μακροπρόθεσμα βιώσιμος» σχολίασε η Carly McLachlan του Tyndall Centre.

Πιο πρόσφατη κυκλοφορία των Massive Attack ήταν το audio visual EP «Eutopia» στο οποίο συμμετέχουν οι Young Fathers, Saul Williams και Algiers. Το project ηχογραφήθηκε σε τρεις διαφορετικές πόλεις την περίοδο του lockdown, ενώ τα τρία κομμάτια συνοδεύονται από visuals στο γνωστό ύφος των trip-hop πρωτοπόρων.