Οι Queens of the Stone Age τραγουδούν για τα θύματα στο Bataclan

queens-of-the-stone-age Nora Lezano
ΤΡΙΤΗ, 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

«Το 2020 είναι μια πραγματικά αλλόκοτη χρονιά και ο κόσμος σας έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ» δήλωσε ο Joshn Homme.

Πριν από πέντε χρόνια, στις 13 Νοεμβρίου 2015, σημειώθηκε μια τρομοκρατική επίθεση στο Bataclan του Παρισιού κατά τη διάρκεια συναυλίας των Eagles of Death Metal, με τραγικό απολογισμό 89 θανάτων. Οι Queens of the Stone Age αποφάσισαν να μοιραστούν ανέκδοτο συναυλιακό υλικό από το αρχείο τους με στόχο να ενισχύσουν τις οικογένειες των θυμάτων.

Πιο συγκεκριμένα οι Queens of the Stone Age θα προβάλουν την acoustic συναυλία που έδωσαν στο Μουσείο Παλαιάς και Νέας Τέχνης (MONA) της Τασμανίας τον Σεπτέμβριο του 2018. Στο set-list συμπεριλαμβάνονται τα «Go With The Flow», «I Never Came» και «In the Fade», αλλά και διασκευές από Dean Martin και Marty Wilde.

«Αυτή η συναυλία αρχικά είχε πραγματοποιηθεί για την στήριξη του Νοσοκομείου Παίδων στο Χόμπαρτ της Τασμανίας και είμαστε χαρούμενοι που έχει μια δεύτερη ευκαιρία να κάνει κάτι καλό. Το 2020 είναι μια πραγματικά αλλόκοτη χρονιά και ο κόσμος σας έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ» αναφέρει ο frontman του συγκροτήματος Josh Homme, στην ανακοίνωση του.

Ο Homme είναι μέλος των Eagles of Death Metal, όμως δεν είχε εμφανιστεί στην συναυλία της μοιραίας βραδιάς το 2015. Τα έσοδα του stream θα στηρίξουν τις οργανώσεις Nick Alexander Memorial Trust και Life for Paris.

Wikipedia

Η πρώτη δημιουργήθηκε εις μνήμη του Nick Alexander, του merch manager των Eagles of Death Metal που σκοτώθηκε στην επίθεση, και που έχει στόχο να προσφέρει μουσικά όργανα και εξοπλισμό σε μειονεκτούσες κοινότητες της Μεγάλης Βρετανίας. Η δεύτερη δημιουργήθηκε για την στήριξη των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι εκείνη την ημέρα.