Ελπίδες για επιστροφή στη «συναυλιακή κανονικότητα» το ερχόμενο καλοκαίρι

festibal-sunaulia-koino-kosmos-skini-live Michal Durinik
ΤΡΙΤΗ, 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Η φετινή χρονιά υπήρξε καταστροφική για τον χώρο του θεάματος, με την πανδημία του κορωνοϊού να βάζει φρένο στις συναυλίες και τα φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο. Παρά το γεγονός ότι ορισμένοι καλλιτέχνες έχουν προσπαθήσει να βρουν πρωτότυπους τρόπους για να ξεπεράσουν τα αναπόφευκτα προβλήματα, όμως τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής είναι περιορισμένα.

Μετά την πρόσφατη δημοσίευση έρευνας που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι με τα κατάλληλα μέτρα προστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης, υπάρχει «χαμηλό έως πολύ χαμηλό» ρίσκο μετάδοσης του κορωνοϊού, έγινε γνωστό ότι ένα υπό δοκιμή εμβόλιο που αναπτύσσουν μαζί αμερικάνικη και γερμανική φαρμακοβιομηχανία φέρεται να είναι κατά 90% αποτελεσματικό.

Shutterstock / DW Photos

Όπως είναι λογικό, οι ενθαρρυντικές εξελίξεις έχουν δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες για μια σταδιακή επιστροφή στην «συναυλιακή κανονικότητα» την επόμενη χρονιά. Σύμφωνα μάλιστα με τις εκτιμήσεις του διευθύνοντα συμβούλου της Live Nation, Michale Rapino, αυτό θα μπορέσει να συμβεί το ερχόμενο καλοκαίρι.

Πέραν των προσδοκιών για μια πιο μόνιμη λύση στον κορωνοϊό (όπως ένα εμβόλιο ή φάρμακο), ο Rapino τονίζει πως ο αριθμός των μουσικόφιλων που επέστρεψαν τα εισιτήρια ακυρωμένων συναυλιών είναι σχετικά μικρός, ενώ υπάρχει ζεστό ενδιαφέρον για τις διοργανώσεις της ερχόμενης χρονιάς.

Shutterstock / Halfpoint

«Από τις διαδικασίες υγιεινής των συναυλιακών χώρου έως τις φιλικές προς τους οπαδούς πολιτικές και αγορές εισιτηρίων και τις τελευταίες δυνατότητες εξετάσεων, θέτουμε πρότυπα που θα προσφέρουν στους οπαδούς, τα συνεργία και τους καλλιτέχνες την ηρεμία πριν, κατά και μετά της συναυλίας» σχολίασε ο Rapino στο IQMag, συμπληρώνοντας ωστόσο πως δεν υπάρχουν ξεκάθαρες λύσεις και ότι θα χρειαστεί «ευελιξία και καινοτομία» για να ξεπεραστούν τα εμπόδια.