Το τέλος των ακουστικών είναι κοντά

earphones-akoustika-mousiki-auti Cicero Castro
ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Η πρωτοποριακή συσκευή SoundBeamer δημιουργεί μια «ηχητική φούσκα» στο αυτί του χρήστη με υπερηχητικά κύματα.

Πριν από λίγα χρόνια το Bluetooth έβαλε ένα τέλος στο αιώνιο πρόβλημα των μπερδεμένων καλωδίων στα ακουστικά και πλέον μια νέα εντυπωσιακή τεχνολογία έρχεται να καταργήσει τα ίδια τα ακουστικά. Πιο συγκεκριμένα το «SoundBeamer» της Noveto Systems δημιουργεί μια «ηχητική φούσκα» για τον χρήστη της για να μπορεί να απολαύσει μουσική, μια ταινία ή ένα βιντεοπαιχνίδι.

Σύμφωνα με το Associated Press, η συσκευή φιλτράρει κατά έναν φυσικό τρόπο τον ήχο γύρω από τον χρήστη έτσι ώστε να μην χρειάζεται να φορέσει ακουστικά. Η τεχνολογία βασίζεται σε έναν «τρισδιάστατο αισθητήρα» που παρακολουθεί την τοποθεσία του αυτιού του χρήστη και στην συνέχεια στέλνει υπερηχητικά κύματα με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια «ηχητική φούσκα». Κανείς δεν μπορεί να ακούσει τη μουσική, παρά μόνο ο χρήστης.

«Δεν το πιστεύετε γιατί ακούγεται σαν ένα ηχείο, αλλά κανείς άλλος δεν μπορεί να το ακούσει» σχολίασε η υπεύθυνη προϊόντων της εταιρείας Ayana Wallwater, συμπληρώνοντας πως «δεν χρειάζεται να πείτε στη συσκευή που βρίσκεστε. Δεν στέλνει ένα stream σε ένα σημείο. Σας παρακολουθεί όπου πάτε. Αυτό ονειρευόμαστε – έναν κόσμο όπου έχουμε τον ήχο που θέλουμε. Δεν χρειάζεται να ενοχλείτε άλλους και άλλοι δεν θα ενοχλούνται από τον ήχο σας, όμως μπορείτε ακόμα να αλληλοεπιδράσετε μαζί τους».

Η πρώτη εκδοχή του SoundBeamer αναμένεται να κυκλοφορήσει το Δεκέμβριο του 2021, οπότε θα χρειαστεί περίπου ένας χρόνος υπομονή μέχρι να αλλάξει ριζικά, για άλλη μια φορά, ο τρόπος κατά τον οποίο ακούμε και απολαμβάνουμε μουσική.