Ο Morrissey αναζητά νέα δισκογραφική για να βγάζει μουσική με τον δικό του τρόπο

morrissey Christian Bertrand
ΤΡΙΤΗ, 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Η BMG φέρεται να αποδέσμευσε τον πρώην frontman των Smiths επειδή θέλει μεγαλύτερη «πολυμορφία» στο ρόστερ της.

Τα τελευταία χρόνια ο Morrissey είναι περισσότερο γνωστός για τις αμφιλεγόμενες πολιτικές αντιλήψεις του παρά τη μουσική του. Σύμφωνα με ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του, η BMG έσπασε το συμβόλαιο της μαζί του και όλα τα σχέδια για νέες κυκλοφορίες και επανεκδόσεις έχουν ακυρωθεί.

Τελευταία κυκλοφορία του Morrissey για την BMG ήταν το «I Am Not A Dog On A Chain» τον περασμένο Μάρτιο. Έκτοτε όμως η δισκογραφική εταιρεία προσέλαβε ένα νέο διευθυντικό στέλεχος που φέρεται να έχει ανακοινώσει σχέδια για μεγαλύτερη «πολυμορφία» στο ρόστερ της BMG.

Joan Marcus

«Αυτά τα νέα συνάδουν απόλυτα με τον αδυσώπητο δραματικό τρόμο που είναι το 2020. Θα είμασταν επιεικώς τρελοί αν περιμέναμε κάτι θετικό. Τα τρία άλμπουμ μου με την BMG είναι τα καλύτερα στην καριέρα μου και θα τα υπερασπίζομαι μέχρι να πεθάνω» δήλωσε ο Βρετανός μουσικός, ο οποίος στη συνέχεια άφησε ακόμα περισσότερες αιχμές εναντίον της πρώην, πια, δισκογραφικής του.

«Η ηχογράφηση του ήταν μια καθοριστική περίοδος στη ζωή μου και ευχαριστώ την προηγούμενη ομάδα της BMG και όλους όσους ενεπλάκησαν για αυτό. Είναι ακόμα σημαντικό για μένα να κάνω μουσική με τον δικό μου τρόπο και δεν θα ήθελα να είμαι σε μια εταιρεία που υπαγορεύσει τόσο συγκεκριμένα πως πρέπει να συμπεριφέρονται οι καλλιτέχνες της – ειδικά όταν με αξιοσημείωτο τρόπο η λέξη “ταλέντο” δεν αναφέρεται ποτέ» σχολίασε ο Morrissey.