Συνεχίζεται η κόντρα της Taylor Swift με τον πρώην μάνατζέρ της

taylor-swift John Salangsang
ΤΡΙΤΗ, 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια αποκάλυψε πως ο Scooter Braun πούλησε τη δισκογραφία της χωρίς να την ενημερώσει.

Ο διαβόητος μάνατζερ των pop star, ο Scooter Braun, είναι κατά 300 εκατομμύρια δολάρια πλουσιότερος μετά την πώληση των master των έξι πρώτων δίσκων της Taylor Swift στο επενδυτικό ταμείο Shamrock Holdings. Η αποκάλυψη για την πώληση έγινε από την Αμερικανίδα τραγουδίστρια, η οποία εξήγησε πως δεν είχε ενημερωθεί σχετικά με αυτή.

Στην ανάρτηση της η Swift εξήγησε πως η ομάδα της αρχικά επικοινώνησε με τον Braun, όμως διέκοψε τις συζητήσεις όταν της ζητήθηκε να υπογράψει μια ρήτρα εμπιστευτικότητας σύμφωνα με την οποία δεν θα μπορούσε να πει «οποιαδήποτε κουβέντα για τον Scooter Braun εκτός αν ήταν θετική». Έτσι λοιπόν η Swift έμαθε για την πώληση και την ταυτότητα του αγοραστή μετά την επίτευξη συμφωνίας, με την ίδια να σχολιάζει πως «ήταν η δεύτερη φορά που πουλήθηκε η μουσική μου χωρίς γνώση μου».

Η Shamrock φέρεται να επικοινώνησε με την Swift λέγοντας πως ήθελε να έρθει σε επαφή μαζί της πριν την πώληση, όμως ο Scooter Braun το απαγόρευσε και απείλησε να διακόψει τις διαπραγματεύσεις. Η Swift αρχικά είχε διάθεση να συνεργαστεί με τους νέους ιδιοκτήτες των masters, όμως άλλαξε γνώμη όταν έμαθε πως ο Braun θα συνεχίσει να επωφελείται από τον κατάλογο της «για πολλά χρόνια».

Η Ithaca Holdings LLC του Braun απέκτησε τα masters των έξι πρώτων άλμπουμ της Swift τον Ιούνιο του 2019, όταν εξαγόρασε την δισκογραφική της, την Big Machine. Αυτή η κίνηση έδωσε μεγάλη δύναμη στον Braun, αφού πλέον είχε μεγάλο έλεγχο της καριέρας της Swift. Η Αμερικανίδα pop star στην είχε με τη συγκεκριμένη εταιρεία στο ξεκίνημα της καριέρας της και μετά την εξαγορά ανακοίνωσε πως θα ηχογραφήσει ξανά τα πρώτα της άλμπουμ, ενώ βρήκε νέα στέγη στην Universal Music Group, μέσω της οποίας κυκλοφόρησε το «Lover» το 2019 και το «folklore» πριν από λίγους μήνες.