Το Bandcamp άνοιξε τον δικό του online «χώρο συναυλιών»

sunaulia-kithara
ΠΕΜΠΤΗ, 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Οι καλλιτέχνες θα μπορούν να πουλάνε εισιτήρια για διαδικτυακές συναυλίες και merchandise μέσα από τη νέα υπηρεσία της πλατφόρμας μουσικής.

Από την αρχή της πανδημίας το Bandcamp έχει σταθεί στο πλευρό των καλλιτεχνών που πλήττονται ιδιαίτερα από τα έκτακτα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Με τις διαδικτυακές συναυλίες να γίνονται όλο και πιο βιώσιμες, η πλατφόρμα μουσικής αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό της «διαδικτυακό συναυλιακό χώρο».

Το Bandcamp Live, όπως λέγεται η νέα υπηρεσία, επιτρέπει στους καλλιτέχνες να πωλούν εισιτήρια για μοναδικές εμφανίσεις, να στήσουν έναν online «πάγκο» με το απαραίτητο merchandise, αλλά και να προωθήσουν τη δισκογραφία και τις εμφανίσεις τους μέσω της εφαρμογής.

Bandcamp

Ακολουθώντας την fair trade πολιτική που το έχει ξεχωρίσει από άλλες πλατφόρμες μουσικής, το Bandcamp θα παρακρατά το 15-20% από τις πωλήσεις των εισιτηρίων, με το υπόλοιπα 80-85% των χρημάτων να πηγαίνει κατευθείαν στον καλλιτέχνη. Σύμφωνα με το Bandcamp η σχετική παρακράτηση δεν θα ισχύει μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021, δηλαδή μέχρι τότε το 100% των εισιτηρίων θα πηγαίνει στους καλλιτέχνες.

Η υπηρεσία αναμένεται να γίνεται ανάρπαστη από πολλούς καλλιτέχνες και ήδη έχουν ανακοινωθεί συναυλίες από τους Cloud Nothings, Liv.e, Kaitlyn Aurelia Smith, Madison McFerrin, Clap Your Hands Say Yeah, Hatchie και Pedro the Lion μεταξύ άλλων.