Η Lorde καταγράφει το μοναδικό ταξίδι της στην Ανταρκτική

lorde
ΤΕΤΑΡΤΗ, 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Το βιβλίο της Νεοζηλανδής τραγουδίστριας θα περιλαμβάνει πάνω από 100 σελίδες φωτογραφιών και εντυπώσεων της.

Την περασμένη χρονιά η Lorde ταξίδεψε μέχρι την Ανταρκτική και αποφάσισε να εκδώσει ένα βιβλίο με φωτογραφίες και κείμενα της για το ταξίδι της. Η ανακοίνωση για την κυκλοφορία του βιβλίου του με τίτλο «Going South», έγινε μέσω email της ίδιας προς τους θαυμαστές της.

«Πάντα με γοήτευε από τότε που μπορούσα να διαβάζω. Άρχισε να μου προκαλεί ξανά ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια καθώς άρχιζε να μεγαλώνει όλο και περισσότερο η περιβαλλοντολογική συνείδηση μου και ερωτήσεις για το πώς να αλλάζω το προσωπικό και επαγγελματικό αποτύπωμα μου σε αυτή τη γη καταλάβαινε μεγάλο μέρος του χρόνου μου» έγραψε η Lorde.

REX/Shutterstock / Adela Loconte

Το ταξίδι της στον Νότιο Πόλο χρηματοδοτήθηκε από την κρατική υπηρεσία της Νέας Ζηλανδίας και πραγματοποιήθηκε λίγο πριν ξεκινήσει να γράφει νέο υλικό μετά την κυκλοφορία του «Melodrama». Η Νεοζηλανδή τραγουδίστρια εξήγησε πως η μοναδική εμπειρία της λειτούργησε ως ένα «ουράνιο φουαγιέ» και αποτέλεσε τεράστια πηγή έμπνευσης.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου θα ενισχύσουν το πρόγραμμα μεταπτυχιακών υποτροφιών της κρατικής υπηρεσίας της Νέας Ζηλανδίας για την Ανταρκτική. Δεν έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας του «Going South», όμως σύμφωνα με την επίσημη online κατάστημα της Lorde, όπου έχει ξεκινήσει η προπώληση, αναμένεται στα μέσα ερχόμενου Φεβρουαρίου.