Η Cher βοήθησε στην απελευθέρωση του «πιο μοναχικού ελέφαντα στον κόσμο»

kaavan-elefantas
ΔΕΥΤΕΡΑ, 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Με τη συμβολή της Αμερικανίδας τραγουδίστριας ο Kaavan μετεγκαταστάθηκε σε ένα νέο καταφύγιο.

Η Cher είναι γνωστή για τις φιλοζωικές ανησυχίες της και πρόκειται να ταξιδέψει στο Πακιστάν για να βοηθήσει στη μετεγκατάσταση του «πιο μοναχικού ελέφαντα στον κόσμο» σε ένα νέο καταφύγιο μετά από χρόνια εγκατάλειψης. Για πολλά χρόνια φιλοζωικές οργανώσεις έδιναν μάχη για την απελευθέρωση του Kaavan από τον ζωολογικό κήπο, ο οποίος σύμφωνα με πρόσφατα διάγνωση είναι υπέρβαρος και υποσιτισμένος.

EPA-EFE/Shutterstock / Sohail Shahzad

Το 2012 μάλιστα πέθανε ο σύντροφος του Kaavan και ο ελέφαντας έγινε γνωστός ως «πιο μοναχικός» στον κόσμο. Η Cher, η οποία είναι ιδρυτικό μέλος της οργάνωσης Free The Wild, είχε μιλήσει δημόσια για την απελευθέρωση του Kavaan και την περασμένη εβδομάδα ταξίδεψε στο Πακιστάν για να αποχαιρετήσει τον ελέφαντα, ο οποίος μετεγκαταστάθηκε σε ένα καταφύγιο στην Καμπότζη.

«Χάρη στην Cher, αλλά και στους τοπικούς Πακιστανούς ακτιβιστές, η μοίρα του Kaavan έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο και αυτό συνετέλεσε στην διευκόλυνση της μεταφοράς» δήλωσε στο Associated Press ο ακτιβιστής Martin Bauer εκ μέρους της Four Paws International. Η Cher ετοιμάζει ένα ντοκιμαντέρ για την ιστορία του Kaavan και δηλώνει «περήφανη» που βοήθησε στην απελευθέρωση του.

Τον περασμένο Μάιο, οι αρχές του Πακιστάν διέταξαν το κλείσιμο του ζωολογικού κήπου στο Ισλαμαμπάντ, όπου έζησε ο Kaavan για πολλά χρόνια, λόγω της συστηματικής εγκατάλειψης και έλλειψης φροντίδας. Λίγους μήνες αργότερα, τον Σεπτέμβριο, ιατρικές εξετάσει έδειξαν πως ο ελέφαντας αντιμετώπιζε προβλήματα στα νύχια των ποδιών του λόγω της ακαταλληλότητας του χώρου όπου τον κρατούσαν, ενώ είχε αναπτύξει και ζητήματα συμπεριφοράς λόγω της κακής ψυχικής του κατάστασης.