H Τζοκόντα καρκινοπαθής;

h-tzokonta-karkinopathis

www.ant.it

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 08 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

«Ένας όγκος αλλάζει τη ζωή. Όχι την αξία της». Με αυτό το μότο η… καρκινοπαθής Τζοκόντα δίνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας σε όλους τους πάσχοντες ανά τον κόσμο.

Η πρωτοβουλία της πρωτότυπης καμπάνιας ανήκει στο ιταλικό ίδρυμα AN ( www.ant.it ), που μάχεται κατά του καρκίνου. Η νέα διαφημιστική του καμπάνια παρουσιάζει το μήνυμά της επιβίωσης με μια ισχυρή εικόνα: μια ασυνήθιστη Mona Lisa, χωρίς μαλλιά.

Με ματιά αινιγματική και έντονο το αίσθημα της αναστάτωσης που προκαλεί ο καρκίνος, η Mona Lisa απεικονίζει το τεράστιο μέγεθος των επιπτώσεων στη ζωή ενός ατόμου, που έχει προσβληθεί από τον καρκίνο. Η περίφημη Τζοκόντα ωστόσο, δε χάνει τίποτα από την αξία της έστω και χωρίς μαλλιά. Και αυτό είναι το μήνυμα αισιοδοξίας που θέλει να στείλει το ίδρυμα ANT, ότι δηλαδή ανεξάρτητα από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι, η αξία της ζωής τους παραμένει αμετάβλητη.

Η εκστρατεία, υπό την καλλιτεχνική και δημιουργική διεύθυνση των Stefano Ginestroni, Lorenzo Guagni και Lisa Guagni, θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες σε αφίσες, sites κ.λπ