Η Billie Eilish, ένα πιάνο και οι Beatles

billie-eilish Richard Shotwell
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Ακούστε την Αμερικανίδα τραγουδίστρια να διασκευάζει το «Something» από το «Abbey Road».

Μπορεί να έχουν περάσει πενήντα χρόνια από τη διάλυση των Beatles, όμως το θρυλικό βρετανικό συγκρότημα συνεχίζει να αποτελεί ένα διαχρονικό σημείο αναφοράς και να επηρεάζει τους καλλιτέχνες του σήμερα. Στην εμφάνιση της στο «Alt Nation» του SiriusXM, η Billie Eilish διασκεύασε το Billie Eilish στο πιάνο και παρουσίασε μια πιο λιτή και συναισθηματική εκδοχή του «Something».

Ακούστε την Billie Eilish να διασκευάζει το «Something» των Beatles

Εκτός της επιτυχίας των Beatles η Αμερικανίδα τραγουδίστρια ερμήνευσε επίσης τα δικά της «Ocean Eyes» και «Everything I Wanted», καθώς και το νέο της single «Therefore I Am» που κυκλοφόρησε πριν από δύο εβδομάδες. Μετά το σετ της, η Eilish και ο αδερφός της Finneas μίλησαν για το επόμενο άλμπουμ που ετοιμάζουν.

«Τα πάντα σε σχέση με όλα τα τραγούδια είναι διαφορετικά αλλά κατά κάποιο τρόπο συνεκτικά και νομίζω πως κάπως το ίδιο συνέβη με το προηγούμενο άλμπουμ. Θέλαμε ένα project που να είναι συνεκτικό και να βγάζει νόημα, όχι απλά να είναι επανάληψη και κλώνος κάθε οποιουδήποτε άλλου τραγουδιού» σχολίασε η Eilish.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που η Αμερικανίδα τραγουδίστρια διασκευάζει τους Beatles, αφού τον περασμένο Φεβρουάριο ερμήνευσε το «Yesterday» στην τελετή απονομής των Όσκαρ, ενώ αργότερα έπαιξε με ένα γιουκαλίλι το «I Will» από το «White Album».