Νέα αυτοβιογραφία από την Sinéad O’Connor

sinead-oconnor
ΤΡΙΤΗ, 08 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Το «Rememberings» της σπουδαίας Ιρλανδής τραγουδίστριας αναμένεται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Ιούνιο.

Η Sinéad O’Connor ανακοίνωσε πως θα εκδώσει μια νέα αυτοβιογραφία με τίτλο «Rememberings», η οποία θα κυκλοφορήσει μέσω του εκδοτικού οίκου Houghton Mifflin Harcourt Books & Media την 1η Ιουνίου 2021. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση το βιβλίο 320 σελίδων θα εξετάσει πολλές από τις καθοριστικές στιγμές της ζωής – τόσο σε επαγγελματικό, όσο και προσωπικό επίπεδο.

«Αυτή είναι η ιστορία μου, όπως τη θυμάμαι. Διασκέδασα πάρα πολύ που την έγραψα τα τελευταία χρόνια» δήλωσε η Ιρλανδή τραγουδίστριας, με τον εκδοτικό οίκο να συμπληρώνει πως πρόκειται για ένα «εξαιρετικά ειλικρινές, έντονα προσωπικό» αλλά και «αποκαλυπτικό» βιβλίο για μια τόσο διαχρονική και σημαντική καλλιτέχνιδα.

Ξεκινώντας από την παιδική της ηλικία στο Δουβλίνο όπου μεγάλωσε σε ένα προβληματικό οικογενειακό περιβάλλον, από το οποίο κατάφερε να «ξεφύγει» χάρη στους δίσκους του Bob Dylan, και τα πρώτα βήματα της με συγκροτήματα και ως solo τραγουδίστρια, μέχρι τις δεκαετίες του 1980 και 1990, όταν και γνώρισε παγκόσμια επιτυχία.

Αναμφίβολα μια από τις πιο ιστορικές στιγμές στην καριέρα της ήταν σε επεισόδιο του Saturday Night Live το 1992, όπου κατά τη διάρκεια μιας ερμηνείας του «Nothing Compares 2 U» έσκισε μια φωτογραφία του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β’, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την μακρά ιστορία σεξουαλικής κακοποίησης και συγκάλυψης στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας.

AP / Matt Sayles

Το βιβλίο λογικά θα εξετάσει και άλλα σοβαρά θέματα στη ζωή της O’Connor, όπως τα προβλήματα ψυχικής υγείας που έχει αντιμετωπίσει και τις ταραχώδεις σχέσεις με την μητέρα της. Τον περασμένο μήνα η 53χρονη τραγουδίστρια είχε ανακοινώσει πως θα έμπαινε σε ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης διάρκειας ενός έτους για να αντιμετωπίσει «ένα τραύμα και έναν εθισμό».