Nick Cave: Προσεχώς νέο άλμπουμ αντί περιοδείας

nick-cave Christian Bertrand
ΠΕΜΠΤΗ, 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Ο Αυστραλός ροκάς άλλαξε τα σχέδια του για την επόμενη χρονιά μετά την ακύρωση όλων των ζωντανών εμφανίσεων του.

Λόγω της γενικότερης αβεβαιότητας που συνεχίζει να υπάρχει στη βιομηχανία του θεάματος και παρά τις ενθαρρυντικές εξελίξεις σε σχέση με τα εμβόλια για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ο Nick Cave ανακοίνωσε πρόσφατα την ακύρωση όλων των προγραμματισμένων συναυλιών του για το 2020 αλλά και το 2021.

Παρόλα αυτά, ο Αυστραλός μουσικής ξεκαθάρισε πως θα αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τον έξτρα χρόνο που θα έχει στα χέρια του και σκοπεύει να αποζημιώσει τους θαυμαστές του με ένα νέο άλμπουμ. Η αποκάλυψη για τα νέα σχέδια του Cave έγινε σε απάντηση του στο Red Hand Files σε μια θαυμάστρια του από το Λονδίνο, η οποία εξέφρασε τη θλίψη της για την ακύρωση των εμφανίσεων του.

REX/Shutterstock / Piotr Hukalo

«Όταν η πανδημία χτύπησε για πρώτη φορά, έπρεπε να αναβάλουμε την ευρωπαϊκή περιοδεία και μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω έναν απολογισμό και να δω τι ήθελα πραγματικά να κάνω με τη ζωή μου. Λοιπόν, έκανα έναν απολογισμό. Έκανα έναν απολογισμό ενός έτους. Έφτασα στο συμπέρασμα πως αυτό που θέλω να κάνω όσο τίποτα άλλο στη ζωή μου είναι να παίζω ζωντανά. Πραγματικά, μου λείπει. Η ακύρωση της περιοδείας ήταν μεγάλη απογοήτευση για μένα και για το υπόλοιπο συγκρότημα» αναφέρει ο Cave.

Συνεχίζοντας εξηγεί ακόμα είναι δύσκολο να πει κανείς με σιγουριά τι θα γίνει στο μέλλον, όμως καθησύχασε του θαυμαστές του με μια βεβαιότητα. «Ήρθε η ώρα για να κάνω έναν δίσκο. Θα μιλήσω ξανά σε όλους σας στο Νέο Έτος» έγραψε στο τέλος της απάντησης του ο Cave. Τελευταία κυκλοφορία του με τους Bad Seeds ήταν το «Ghosteen» που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, ενώ πιο πρόσφατα ο ίδιος κυκλοφόρησε ένα live άλμπουμ της «Idiot Prayer» συναυλίας που έδωσε.