Ο David Bowie διασκευάζει John Lennon και Bob Dylan για τα γενέθλιά του

david-bowie Fabio Diena
ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Στις 8 Ιανουαρίου θα κυκλοφορήσουν οι δύο διασκευές του ηχογράφησε ο «Λεπτός Λευκός Δούκας» στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Ο David Bowie μπορεί να μη βρίσκεται πλέον ανάμεσα μας, όμως ανήμερα των 74ων γενεθλίων του στις 8 Ιανουαρίου 2021, θα κυκλοφορήσουν δύο ανέκδοτες διασκευές τραγουδιών του John Lennon και του Bob Dylan.

Πιο συγκεκριμένα το 1998 ο Bowie είχε ηχογραφήσει μια διασκευή του «Mother» από τον Lennon με παραγωγό τον Tony Visconti. Η συγκεκριμένη διασκευή προοριζόταν για ένα άλμπουμ αφιερωμένο στον πρώην frontman των Beatles το οποίο όμως δεν κυκλοφόρησε ποτέ.

Την ίδια μέρα θα γίνει διαθέσιμη και μια στούντιο εκτέλεση του «Tryin’ to Get to Heaven» του Dylan, η οποία είχε ηχογραφηθεί για το βραβευμένο με Grammy «Time Out of Mind» του 1997. Ο Bowie είχε διασκευάσει το τραγούδια για το live άλμπουμ του με τίτλο «LiveAndWell.com» που βγήκε το 1998.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις οι δύο διασκευές θα είναι διαθέσιμες ως download, stream, αλλά και ως ένα limited edition επτάιντσο βινύλιο που θα κυκλοφορήσει μέσω της Rhino Records. Μόλις 8.147 αντίτυπα του single θα διατεθούν προς πώληση, εκ των οποίων τα 1.000 σε κρεμ βινύλιο.