Σκέψεις της Fiona Apple για μποϋκοτάζ στα Grammy λόγω του Dr. Luke

fiona-apple Fairchild Archive/Penske Media
ΔΕΥΤΕΡΑ, 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Ο μουσικός παραγωγός έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίηση από την Kesha και είναι υποψήφιος στα φετινά βραβεία.

Η Fiona Apple είναι υποψήφια για τρία βραβεία Grammy φέτος, όμως δεν είναι ξεκάθαρο εάν θα συμμετάσχει στη φετινή τελετή λόγω του Dr. Luke που βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με την Kesha, η οποία τον έχει κατηγορήσει για σεξουαλική κακοποίηση.

Ο Lukasz Gottwald, όπως είναι το πραγματικό του όνομα του παραγωγού, είναι υποψήφιος για το βραβείο του δίσκου της χρονιάς λόγω της συνεισφοράς του ως Tyson Trax στο «Say So» της Doja Cat. Όπως εξήγησε η Apple σε συνέντευξη της στον Guardian δεν έχει αποφασίσει εάν θα συμμετάσχει η ίδιο λόγω της υποψηφιότητας του Dr. Luke.

«Αναφέρω τα Grammy και είναι κάτι που δε θα έπρεπε να κάνω, αλλά αλήθεια, είναι υποψήφιος ο Dr. Luke; Είχαν [την Kesha] να τραγουδά το “Praying” και τώρα θα πούνε “μα είναι ο Tyson Trax”;» δήλωσε χαρακτηριστικά η Apple και υπογράμμισε πως είναι υποκριτικό να επαινούν την Kesha για το σθένος της να μιλήσει ανοιχτά για τις εμπειρίες και δυο χρόνια αργότερα να τιμούν τον φερόμενο θύτη.

«Δεν ξέρω αν κάποιος που είναι υποψήφιος έχει κάνει τη σκέψη: Τι θα έκανα αν κέρδιζα; Το όραμά μου ήταν ότι απλά θα ανέβαινα εκεί με ένα σφυρί και δε θα έλεγα τίποτα, θα έπαιρνα το Grammy και θα το έσπαζα σε κομματάκια για να το μοιραστώ και θα καλούσα όλες τις κυρίες να ανέβουν. Η δεύτερη σκέψη μου ήταν να αναρωτηθώ αν μπορώ να κάνω όλες αυτές τις κυρίες να μποϊκοτάρουν αυτές τις αηδίες εξαιτίας του Dr. Luke» δήλωσε η Apple.