Πρώτη ματιά στο ντοκιμαντέρ του Peter Jackson για τους Beatles

beatles Ethan A. Russell
ΔΕΥΤΕΡΑ, 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Το «Get Back» αναμένεται να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες τον ερχόμενο Αύγουστο.

Πριν από δύο σχεδόν χρόνια ανακοινώθηκε πως ο Peter Jackson θα γυρνούσε ένα ντοκιμαντέρ με θέμα τις ηχογραφήσεις του προτελευταίου άλμπουμ των Beatles, το «Let It Be» του 1970. Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης έδωσε στη δημοσιότητα ένα πρώτο teaser της ταινίας του με τίτλο «The Beatles: Get Back», η οποία θα κυκλοφορήσει στις 27 Αυγούστου 2021.

Η ταινία του Jackson βασίζεται σε περίπου 55 ώρες βιντεοσκοπημένου υλικού και πάνω από 140 ώρες ηχογραφήσεων, τα οποία αποκατέστησε με τις τεχνικές που ανέπτυξε για το ντοκιμαντέρ του «They Shall Not Grow Old» με θέμα τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο σκηνοθέτης έχει τονίσει πως το «Get Back» θα προσφέρει μια μοναδική ματιά στον κόσμο των Beatles, λέγοντας πως «είναι σαν μια χρονομηχανή που μας επιστρέφει στο 1969 και έχουμε τη δυνατότητα να κάτσουμε στο στούντιο και να δούμε τέσσερις φίλους να δημιουργούν μαζί υπέροχη μουσική».

Εκτός από τα δύο εναπομείναντα μέλη των Beatles – τον Paul McCartney και τον Ringo Starr – στην ταινία του Jackson συμμετείχαν επίσης η σύζυγος του John Lennon, Yoko Ono, καθώς και η σύζυγος του George Harrison, Olivia Harrison. Μαζί με το ντοκιμαντέρ του Jackson φημολογείται πως θα κυκλοφορήσει και μια αποκατεστημένη έκδοση της ταινίας «Let It Be» που σκηνοθέτησε ο Michael Lindsay-Hogg.