Ανέκδοτες διασκευές και livestream αφιέρωμα για τα γενέθλια του David Bowie

david-bowie
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 08 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Trent Reznor, Billy Corgan, Perry Farrell και πολλοί άλλοι συμμετέχουν στο «A Bowie Celebration: Just For One Day!» για τον εμβληματικό μουσικό που έφυγε πριν από πέντε χρόνια.

Σήμερα, 8 Ιανουαρίου, συμπληρώνονται 74 χρόνια από τη γέννηση του David Bowie και για να τιμηθεί ο «Λευκός Λεπτός Δούκας», δόθηκαν στη δημοσιότητα δύο ανέκδοτες διασκευές τραγουδιών του John Lennon και του Bob Dylan. Τα δύο νέα τραγούδια είναι διαθέσιμα ως ένα limited edition επτάιντσο single από την Rhino Records. Συνολικά θα διατεθούν 8.147 αντίτυπα, εκ των οποίων τα 1.000 είναι σε κρεμ βινύλιο.

Η πρώτη διασκευή, το «Mother» του frontman των Beatles που αρχικά κυκλοφόρησε το 1970, ηχογραφήθηκε το 1998 με παραγωγό τον Tony Visconti. Ο Bowie είχε ετοιμάσει τη διασκευή για μια συλλογή αφιερωμένη στον Lennon, η οποία όμως δεν κυκλοφόρησε ποτέ.

Η δεύτερη διασκευή του Bowie είναι το «Tryin’ to Get Home», το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο βραβευμένο με Grammy άλμπουμ «Time Out of Mind» του Dylan από το 1997. Ο Βρετανός μουσικός είχε ηχογραφήσει τη δική του εκτέλεση το 1998 στο περιθώριο των ηχογραφήσεων για το «LiveAndWell.com» που κυκλοφόρησε την επόμενη χρονιά.

Παράλληλα όμως με την κυκλοφορία του επτάιντσου single, έχει προγραμματιστεί και ένα livestream αφιέρωμα για τον εμβληματικό μουσικό, το «A Bowie Celebration: Just For One Day!», στο οποίο θα εμφανιστούν μεταξύ πολλών άλλων ο Trent Reznor των Nine Inch Nails, ο Billy Corgan των Smashing Pumpkins και ο Perry Farrell των Jane’s Addiction.