Συναυλίες και φεστιβάλ 2021: Ποιοι έρχονται τους επόμενους μήνες

audience-band-crowd-live-stage-koino-sugkrotima-sunaulia-skini
ΔΕΥΤΕΡΑ, 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Red Hot Chili Peppers, Pet Shop Boys, Celine Dion και πολλοί άλλοι αναμένονται να βάλουν φωτιά στις μουσικές σκηνές.

Η περσινή χρονιά ήταν ίσως η πιο «φτωχή», όσον αφορά τις ζωντανές εμφανίσεις, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης. Με την κατάσταση όμως να αναμένεται να βελτιωθεί το επόμενο διάστημα χάρη στην ανάπτυξη κατάλληλων εμβολίων και φαρμάκων, η βιομηχανία της μουσικής έχει ήδη αρχίσει να προγραμματίζει τη μεγαλειώδη επιστροφή της.

Έτσι λοιπόν, εφόσον όλα πάνε καλά λοιπόν, οι επόμενοι μήνες – και ιδιαίτερα το καλοκαίρι – προβλέπονται να είναι άκρως χορταστικοί. Ήδη έχουν ανακοινωθεί νέες ημερομηνίες για πολλές από τις μεγάλες συναυλίες και φεστιβάλ της περσινής χρονιάς που είχαν αναβληθεί λόγω της πανδημίας.  

Shutterstock / Rene Oonk
Παρασκευή 16 Απριλίου 2021: New Model Army @ Gagarin

Το θρυλικό  northern soul/punk rock συγκρότημα από το Μπράντφορντ έρχεται στην Αθήνα για να γιορτάσει τα 40ά γενέθλια του παίζοντας τραγούδια από όλη δισκογραφία τους, από το εκρηκτικό ντεμπούτο τους «Vengeance» του 1984, μέχρι την πιο πρόσφατη δουλειά τους, το «From Here».

Τετάρτη 26 Μαΐου 2021:  OM @ Gagarin

Έχουν περάσει σχεδόν τρία από χρόνια από την τελευταία τους εμφάνιση στην Αθήνα, όμως οι πειραματικοί doom/stoner metallers OM επιστρέφουν από το ηλιόλουστο Σαν Φρανσίσκο για ένα μυσταγωγικό live.

Shutterstock / Ivica Drusany
Σάββατο 5 Ιουνίου 2021:  Rockwave Festival: Deep Purple και Opeth @ Terra Vibe

Οι Deep Purple, οι προπάτορες της hard rock/ heavy metal μουσικής επιστρέφουν στην Ελλάδα υπόσχονται μία Summer Night, που θα συζητάμε για καιρό. Μαζί τους θα εμφανιστούν  οι κορυφαίοι πρεσβευτές του σύγχρονου progressive metal, οι Opeth από τη Σουηδία.

Σάββατο 12 Ιουνίου 2021: Plissken Festival 2021 @ Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Κυριακή 13 Ιουνίου 2021: Plissken Festival 2021 @ Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος οι διοργανωτές του Plissken ετοιμάζουν ένα line-up με το πιο καυτά και ανερχόμενα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Σύντομα θα αποκαλυφθούν οι καλλιτέχνες που θα βρεθούν στη σκηνή του φεστιβάλ.

Wikipedia
Σάββατο 12 Ιουνίου 2021: AthensRocks Festival: Helloween @ Ολυμπιακό Στάδιο

Όλη η ιστορία του εμβληματικού power metal συγκροτήματος θα ζωντανέψει επί σκηνής σε μια φαντασμαγορική συναυλία 2,5 ωρών που θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό οπαδό των Helloween.

Κυριακή 13 Ιουνίου 2021: AthensRocks Festival: The National, Idles, Balthazar @ Ολυμπιακό Στάδιο

Συμπληρώνοντας 20 χρόνια στα μουσικά δρώμενα, οι The National είναι δίχως άλλο το πιο σημαντικό indie rock συγκρότημα. Μαζί τους θα εμφανιστούν επίσης οι Idles και Balthazar.

Shutterstock / Gabor Pocza
Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021: Release Athens Festival: Parov Stelar @ Πλατεία Νερού

Ο διάσημος Αυστριακός καλλιτέχνης και η καταπληκτική μπάντα του, έρχεται στην Αθήνα για μια βραδιά αποθέωση της διασκέδασης και του ασταμάτητου χορού, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό!

Τρίτη 22 Ιουνίου 2021: Maluma και Ελένη Φουρέιρα @ Ολυμπιακό Στάδιο

Ο Κολομβιανός superstar συνεχίζει την sold out περιοδεία του και έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα! Σε μία ξεχωριστή συναυλία στην Αθήνα, ο performer με τη χαρισματική φωνή και την εκρηκτική σκηνική παρουσία, υπόσχεται να μας αναστατώσει!

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021: Release Athens Festival: Massive Attack @ Πλατεία Νερού

Μία από τις σπουδαιότερες και πιο αγαπημένες μπάντες των τελευταίων δεκαετιών, οι Massive Attack, από το Μπρίστολ, επιστρέφει στη χώρα μας μετά από πολλά χρόνια, φέρνοντας μαζί το πιο εντυπωσιακό show τους έως τώρα.

AP / Amy Harris
Σάββατο 26 Ιουνίου 2021: Ejekt Festival: Red Hot Chili Peppers @ Markopoulo Park

Η θρυλική funk/rock παρέα των Anthony Kiedis, Flea, Chad Smith και John Frusciante θα βρεθεί στη σκηνή του Ejekt Festival για μια ζωντανή εμφάνιση που αναμφίβολα θα μείνει αξέχαστη.

Shutterstock
Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021: Release Athens Festival: Pet Shop Boys @ Πλατεία Νερού

Οι Neil Tennant και Chris Lowe, το πιο επιτυχημένο ντουέτο στην ιστορία της Βρετανικής σκηνής, έρχονται στην Αθήνα με το εντυπωσιακό «Dreamworld: The Greatest Hits Live» show τους, γεμάτο από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της σπουδαίας καριέρας τους.

Shutterstock / Debby Wong
Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021: Release Athens Festival: Judas Priest @ Πλατεία Νερού

Oι «metal gods» φέρνουν και στην Αθήνα το πιο εντυπωσιακό show τους σε μια ανεπανάληπτη βραδιά γεμάτη από greatest hits, γιορτάζοντας τα 50 χρόνια στην κορυφή του σκληρού ήχου!

Shutterstock / Christian Bertrand
Σάββατο 17 Ιουλίου 2021: Release Athens Festival: Sabaton @ Πλατεία Νερού

Το κορυφαίο power metal συγκρότημα από τη Σουηδία έρχεται στην Ελλάδα τη στιγμή που βρίσκεται στο αδιαμφισβήτητο peak της καριέρας του, γεμίζοντας αρένες και στάδια σε ολόκληρο τον κόσμο!

Shutterstock / Tom Rose
Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021: Celine Dion @ Ολυμπιακό Στάδιο

Η Celine Dion είναι μία από τις πλέον αναγνωρισμένες σούπερ σταρ στην ιστορία της pop, με δεκάδες βραβεία και πολλά ρεκόρ στο όνομα της, έρχεται επιτέλους στην Ελλάδα στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας της για μια μοναδική βραδιά.

Σάββατο 24 Ιουλίου 2021: Release Athens Festival: Slipknot @ Πλατεία Νερού

Η προκλητική εννεαμελής extreme metal «συμμορία» από την Αϊόβα των ΗΠΑ, επιστρέφει στη χώρα μας μετά από πολλά χρόνια, για σε μία φεστιβαλική εμπειρία επικών διαστάσεων που όμοιά της δεν έχουν ξαναδεί οι πιστοί οπαδοί τους!

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021: Led Zeppelin Symphonic @ Ωδείο Ηρώδου Αττικού-Ηρώδειο

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021: Led Zeppelin Symphonic @ Ωδείο Ηρώδου Αττικού-Ηρώδειο

Η μουσική του μεγαλύτερου για πολλούς συγκροτήματος της ροκ, καταξιωμένοι τραγουδιστές της βρετανικής σκηνής και μεγάλη Συμφωνική Ορχήστρα, συμπράττουν για να παρουσιάσουν τα μεγαλύτερα hits των θρυλικών Led Zeppelin.

Erik Weiss
Σάββατο 9 Οκτωβρίου: Tricky @ Fuzz
Ο θρυλικός Tricky έρχεται στην Αθήνα για μία βραδιά αντάξια της ασυμβίβαστης ιδιοφυίας του, έχοντας κυκλοφορήσει ένα εξαιρετικό album («Fall to Pieces») και μια συγκλονιστική αυτοβιογραφία («Hell Is Round The Corner») μέσα στη χρονιά που μας αποχαιρετά.