Η ιστορία του Abbey Road από την κόρη του Paul McCartney

beatles-abbey-road
ΠΕΜΠΤΗ, 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Το «If These Walls Could Sing» θα κυκλοφορήσει στο πλαίσιο εορτασμού της 90ής επετείου του θρυλικού στούντιο στο Λονδίνο.

Το 1931 η Gramophone Company δημιούργησε ένα στούντιο σε ένα γεωργιανού τύπου αρχοντικό στην Abbey Road του Λονδίνου, το οποίο έμελλε να γράψει τη δίκη του ιστορία στο χώρο της μουσικής. Με το στούντιο να κλείνει φέτος 90 χρόνια λειτουργίας, η Mary McCartney, κόρη των Paul και Linda McCartney, ανακοίνωσε πως θα γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ για τα Abbey Road Studios με τίτλο «If These Walls Could Sing».

Αναμφίβολα το στούντιο ηχογραφήσεων που χρησιμοποιούσε στο παρελθόν η EMI είναι πιο γνωστό για το ενδέκατο άλμπουμ των Beatles, το «Abbey Road», όμως έχει γράψει μεγάλη ιστορία με τις ηχογραφήσεις της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου τη δεκαετία του 1930, ενώ εκεί έγιναν οι πρώτες ψηφιακές ηχογραφήσεις στη Μεγάλη Βρετανία.

«Ορισμένες από τις πρώτες αναμνήσεις μου ως παιδί ήταν από την εποχή που πέρασα στο Abbey Road. Για καιρό ήθελα να αφηγηθώ την ιστορία αυτού του ιστορικού μέρους και δε θα μπορούσα να συνεργαστώ με μια καλύτερη ομάδα από τον John Battsek και τα Mercury Studios για να υλοποιήσω αυτή τη δημιουργική φιλοδοξία» σχολίασε η McCartney.

Η ημερομηνία κυκλοφορίας του «If These Walls Could Sing» σε παραγωγή των Mercury Studios της Universal Music Group δεν έχει γίνει γνωστή, όμως αναμένεται να κυκλοφορήσει στο πλαίσιο των εορτασμών των Abbey Road Studios τον προσεχή Νοέμβριο.